Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Épül a szennyvízcsatorna, palackozóüzemet terveznek

Ebergőcön és Harkán számítanak a helybéliek összefogására, a társadalmi munkára. Így szeretnék elérni, hogy még szebbek és gondozottabbak legyenek a települések.
Ebergőcön idén a legfontosabb feladat, hogy befejezzék a tavaly megkezdett szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését. A tervek szerint a lakosság nyár elejétől csatlakozhat rá a rendszerre. Az önkormányzat a helybéliektől átvállalta a felvett hitelek kamatait.
– A költségvetésünk sarokszámai már kezdenek körvonalazódni, így látjuk: kevesebb pénzből gazdálkodhatunk – mondta el Both József polgármester. – A csatornázás mellett adódnak más feladataink is. Szeretnénk rendbehozni a temetőt és a ravatalozót. Emellett az út- és járdafelújítások sem maradhatnak el. Az egyház visszakapta a volt iskola épületét, így az ebben lévő könyvtár az önkormányzat épületébe kerül át. A nehezebb anyagi feltételek mellett sem feledkezhetünk meg az ünnepeinkről. Ha szerényen is, de megtartjuk a nyár közepi falunapot, valamint május utolsó vasárnapján a hősök napját.
Harkán Ebergőchöz hasonlóan készülőben van a költségvetés. Szabó Károly polgármester szerint is spórolós év lesz a 2007-es. Sok tennivaló lenne, ám nem biztos, hogy mindenre jut elegendő pénz, és a beadott pályázatok sikere is kérdéses még. A közelmúltban bontották le az életveszélyessé vált játszóteret. A településen bíznak benne, hogy még ebben az évben újat tudnak építeni helyette.
– A megnyílt határátlépőhöz vezető út rendbetétele sem halogatható sokáig, így várjuk a megfelelő pályázat megjelenését – tette hozzá a polgármester. – A helybéliek összefogásával szeretnénk felújíttatni a parkjainkat. A település nagy lehetőség előtt áll. Korábban már többször szó volt arról, hogy ásványvízpalackozó-üzem létesül a faluban. Várhatóan még ebben az évben elkészülnek azokat a vizsgálatok, amelyek alapján eldönthetjük, mennyire éri meg kitermelni a vizet. Számítások szerint a vízkészlet háromötöde a magyar oldalon található. Ez pedig biztató számunkra. Miként az is, hogy több lehetséges befektető is megkeresett bennünket, akik hajlandóak lennének egy üzemet felépíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs veszélyben a roma önkormányzat

A Soproni Cigány Kisebbségi Önkormányzat működése nincs veszélyben, a megmaradt három képviselő… Tovább olvasom