Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Épülnek a bioüzemanyag gyárak Magyarországon

A bioüzemanyagok iránti növekvő igény kihasználására 82 milliárd forintos beruházással két bioetanol-üzemet épít a Bio-Tech-Energy Kft. és a CSLM Group amerikai befektetési társaság. A hajdúsámsoni és marcali beruházás mellett a Duna Fejlesztési Holding 12 milliárdból hoz létre hasonló gyárat Csurgón.
Hajdúsámsonban 64 milliárd forintból épül fel az üzem. A várhatóan mintegy 150 főt foglalkoztató gyárban évente egymillió tonna kukoricát és egyéb gabonafélét dolgoznak majd fel. A Somogy megyei Marcaliban 18 milliárdból létesül a gyár, itt évente félmillió tonna kukorica feldolgozásával számolnak. E beruházások 2007 végére vagy legkésőbb 2008 elejére készülnek el.

Tegnap bejelentették, hogy 12 milliárd forintból Csurgón is bioetanol-üzem létesül a United Biofuels Holdings Europe AG, valamint a Duna Fejlesztési Holding jóvoltából. Itt a tervek szerint évente 300 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel, amelyből mintegy 80 ezer tonna bioetanolt állítanak elő. A magyar cég ügyvezetője elmondta, hogy az engedélyezési eljárást követően ez év őszén megkezdődhet az építkezés Csurgó egy külterületi részén, s rá egy évre elindulhat a termelés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom