Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Érdekes történetek a palánkok világából

A sportpályákat járva itt Sopronban az ember apró, mégis érdekes, vidám sztorikba, történetekbe, ha úgy tetszik, emberekbe botlik. Ezekből osztunk meg most kettőt olvasóinkkal a palánkok, azaz a kosárlabda világából

Fő, hogy magyar földön legyen

A közelmúltban a női Magyar Kupa döntőjére Sopronba érkezett az MKB-Euroleasing szimpatikus szenegáli centerének, Astou N'diaye-nek a férje, s megtekintette a négyes döntőt. Elég kalandos úton érkezett meg Sopronba, szerette volna mielőbb magyar földön tudni magát.
Tudni kell a kosarashölgy férjéről, hogy szenegáli ő is, mint a zöld-sárgák centere, s a házaspár Amerikában él. Így aztán nem várható el a center párjától, hogy jól ismerje Európa, különösen Közép-Európa földrajzát. Az úr egyébként némiképp emlékeztet egy Bubba Smith nevű amerikai színészre, a Rendőrakadémia-sorozat Hightower nevű, nagydarab, bivalyerős rendőrjelöltjére. Nos, mint elmesélte, New Yorkig elautózott, majd hosszú repülés után Bécsben landolt. Na, a történet innen érdekes, ugyanis ott újra gépre ült, s Budapestre érkezett, s onnan Sopronba. Nyilván nem tudta, hogy a magyar várostól, ahol felesége játszik, a magyar főváros háromszor olyan messze van, mint az osztrák. Elmesélve már jót nevetett a történeten, s mint mondta, ha úgy adódik, hogy legközelebb is Sopronba jön, már figyel a részletekre...

Egy ellenfél – két vezető

A múlt hét végén a MAFC-Újbuda együttese vendégeskedett a sÖrdögöknél. Az a MAFC, amely a közelmúltban a két csapat fővárosban lejátszott bajnokijához képest szerződtette a korábban több más magyar klubban is szerepelt amerikai Madisont, és egy görög játékost – ő lesz számunkra az érdekes –, bizonyos Dimitris Misiakost. Nos, őt Sterbenz László, a csapat edzője először nem kifejezetten „szakmailag” mutatta be játékosainak, hanem egészen másként.

„ Névturmix”

A technikai vezető a sÖrdögöknél Major Mihály, azaz Misi, az ügyvezető pedig Bokor Ákos. Nos, ha az első úr bece-, s a második keresztnevét összerakjuk, megkapjuk a görög kosaras vezetéknevét. Ezen a „névturmixon” aztán szinte egész héten kacagtak a sÖrdögök játékosai, de emellett azért keményen készültek a meccsre, s biztosan meg is nyerték. Úgy, hogy közben – talán a két vezetőre való tekintettel – engedték, hogy Misiakos a maga 16 pontjával a MAFC egyik legeredményesebb játékosa legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó soproni kalaposmester

Egy eltűnőben levő szakma, a kalaposmesterség feltehetőleg utolsó művelője Horváth Péter. A… Tovább olvasom