Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Eredetire cseréli a kalózkiadványokat a Microsoft

A Microsoft úgy döntött, hogy Nagy Britanniában valamennyi illegálisan előtelepített Windows XP operációs rendszert használójának eljuttatja a szoftver jogtiszta verzióját.
A vállalat ezzel azoknak kíván segíteni, akik tudtukon kívül jutottak kalózszoftverekhez, amikor jóhiszeműen megvásárolták eredetinek vélt operációs rendszerüket.

Ez az akció azokra is vonatkozik, akik bizonytalanok operációs rendszerük eredetiségét tekintve -- ilyen esetekben a Microsoft felajánlja, hogy megvizsgálja az érintett rendszert, és amennyiben az is kalózverziónak bizonyul, kicserélik. Ez természetesen nem vonatkozik az egyértelműen illegális forrásból beszerzett operációs rendszerekre, így például azokra sem, amiket a felhasználók warez szerverekről töltöttek le.

A kezdeményezés kizárólag a Windows XP-re terjed ki, és egy felhasználó legfeljebb öt alkalommal kérheti a hamisított szoftverek cseréjét. A jogtiszta Windows XP ingyenesen jut el a célszemélyhez, egyedül a csomagolási és postaköltséget kell állni. Ugyancsak megkötés, hogy az akcióban csak a november 1. előtt vásárolt Windows XP Home és Professional szoftverek vesznek részt.

Forrás: HWSW

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíves koszorú

A bejárati ajtón vagy a lakásban is fellógathatjuk ezt a hangulatos karácsonyi koszorút. Tovább olvasom