Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Eredményesség – mindenáron?

Nem sikerült a feljutás a kiemelt csoportba az FC Sopron U19-es korosztályos csapatának. Önmagában ennyi a hír, amely főleg most, a világbajnokság alatt azért nem rázza meg alapjaiban a futballvilágot. Kovács Attila csapata megnyerte a csoportját, s onnan játszott a feljutásért. A Siófokon még túljutott az együttes, de a Paks már megálljt parancsolt.
Szóval Kovács Attila csapatával végigjátszotta, s megnyerte a csoportot. A Siófok elleni párharc első meccsére aztán – innen idézzük a klub honlapját: „A tétre jellemző volt, hogy felnőttcsapatunk keretéből visszajátszott többek között Cigan, Demjén, Csontos, Ivancsics, Fleischhacker, Lázár is.”
Nos, ez e sorok íróját gondolkodásra késztette. Minek kellett a felnőttcsapat keretéből ennyi játékosnak visszajátszani? Cigan légiós, lehet, ezzel történelmet írt a soproni klub, hogy a kiemelt csoportba való feljutásért az U19-ben külföldi játékost vetett be... Demjén is stabil tagja volt az első csapatnak, s tavasszal Ivancsics is meccsről meccsre jobb és jobb futballal bizonyította: helye van a felnőtteknél. Nos, ez a Siófok elleni meccs a kiemelt csoportba való jutásért nem valószínű, hogy az ő fejlődésüket segíti. Mondhatnánk úgy is: az Ajaxhoz készülő Cigan és Demjén a Siófok U19-es csapata ellen hangolt a közelgő próbajátékra az Ajaxnál...
Nézzük most a történetet azon ifjú soproni futballisták szemszögéből, akik kimaradtak a Siófok ellen. Végigdolgozták becsülettel a szezont, megnyerték saját versengésüket, ha úgy tetszik, sikeredzőt csinálva mesterükből. Nem érezték magukat cserbenhagyottaknak? Végigedzették, -játszották a bajnokságot, s amikor esetleg learathatnák éves munkájuk gyümölcsét, egész egyszerűen félreállítják őket... Ráadásul nekik ez igazi éles tétmeccs, komoly verseny lett volna, a „versenyzés tudományát” tekintve ilyen összecsapásokon léphettek volna előre.
Az NB I-esekkel megerősített soproni U19 5–0-ra lelépte a Siófokot, majd idegenben is nyert. Utána a Pakssal játszottak a fiatalok a feljutásért, s itthon 3–2-re, idegenben 5–1-re kaptak ki, a hírek szerint rengeteg helyzetet elpuskázva. Ugyanezen hírek nem szóltak viszont az NB I-esek visszajátszásáról... Utólag könnyen okos az ember, de talán ha a siófokiak ellen is azok a játékosok lépnek pályára, akik a Paks ellen kihagyták a helyzeteket, akkor az ilyen osztályozómérkőzés légkörét kicsit megismerve lehet, hogy a Siófokot nem ütik ki annyira, de lehet, hogy a Paks ellen egy-két helyzetet berúgnak... Szóval úgy érzem, a siófokiak ellen a kevesebb több lehetett volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom