Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Érettségi 2009 - 15 ezren érettségiznek biológiából

Kedden reggel nyolc órától a biológia írásbelivel folytatódik a tavaszi érettségi. Délután két órától az emelt szintű társadalomismeret, emelt szintű emberismeret és etika írásbeli vizsga következik.

Biológiából középszinten 967 helyszínen összesen 15 ezer 209 diák érettségizik. Ebből 15 ezer 162-en magyarul, míg 47 diák öt különböző idegen nyelven (angol, német, olasz, szerb, szlovák) tesz vizsgát. Emelt szinten 3720 diák érettségizik, közülük öten angolul - tájékoztatott az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM).

A középszintű biológia írásbeli 120 percig tart. A feladatsor 8-10 feladatból áll. A hangsúly a biológiai tények és elvek felidézésén, a jelenségek közti kapcsolatok felismerésén, a biológiai megfigyelések és kísérletek értelmezésén, valamint a szakmai szövegek és ábrák értelmezésén lesz - közölte a szaktárca. Az emelt szintű biológia írásbeli 240 perces. A vizsgázóknak egy 8-10 feladatot tartalmazó feladatsort (80 pont), valamint egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kell megoldaniuk. Ennek tárgya az ember élettana és szervezettana, az egészséges életmód és ökológia, a környezet- és természetvédelem, vagy a növényélettan témaköréből kerül ki. A diákok a közép- és emelt szintű vizsgán egyszerű számológépet használhatnak.

Társadalomismeretből emelt szinten 10 helyszínen 104 vizsgázó tesz érettségit. Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. Az írásbeli vizsga feladatainak háromnegyedét a társadalomismeret és jelenismeret, a fennmaradó részt pedig a gazdasági ismeretek vagy pszichológia teszi ki. A diákok a feladatsoron belül választhathak a kettő között. Emberismeret és etika tárgyból emelt szinten 1 vizsgázó van. Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart, és három jól elkülöníthető feladattípusból áll: ezek az esszé, az esetelemzés és az érvelés. A tavaszi érettségi szerda reggel a fizika, délután a rajz és vizuális kultúra írásbelivel folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A temetői heroindíler, B. László 10 évet kaphat

Sopron - 10 év fegyházat kaphat B. László, aki a soproni evangélikus temető egyik sírjában rejtegetett heroinnal üzletelt. Tovább olvasom