Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Érettségi 2009 - több mint 95 ezren érettségiznek matekból

A matematika írásbelivel folytatódik kedden reggel 8 órától az idei érettségi időszak. Ebből a tárgyból középszinten 1248 helyszínen 92 ezer 817 vizsgázó, emelt szinten 65 helyszínen 2531 vizsgázó tesz vizsgát.
Matekból egyébként középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is érettségiznek - tájékoztatott a szaktárca.

A középszintű írásbeli 180 percig tart. Az I. feladatlapra 45 perc, a II. feladatlapra 135 perc áll a vizsgázók rendelkezésére. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. A II. feladatlap két részre oszlik. Az első rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A második rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó két tetszőlegeset old meg, és csak ez a kettőt értékelik.

Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. A vizsga két részből áll, a rendelkezésére álló időt tetszés szerint lehet felhasználni az első és a második rész között. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania illetve megoldania, ezt a négyet értékelik.

Közép- és emelt szinten megengedett segédeszköz a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), egyszerű - tehát szöveges adatok tárolására nem alkalmas- zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik.

A tavaszi érettségi szerdán a történelem érettségivel folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakátháború: firkára uszít a szélsőjobb

A liberálisok a Jobbikot tartják legnagyobb ellenfelüknek, így kampányukat is rájuk hegyezték ki. A plakátháború már elkezdődött az utcákon, amelyből a nagyok sem maradnak ki. Tovább olvasom