Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Érettségi: 60-an újra vizsgáznak informatikából

Az időjárás, illetve az árvíz miatt hatvan diáknak nem sikerült letennie hétfőn a középszintű informatika érettségit; ők május 31-én újra vizsgázhatnak - mondta el Bakonyi László, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke.
Az OH vezetője közölte, a diákok önhibájukon kívül nem teljesítették a vizsgát, sokan az árvíz miatt nem jutottak el a vizsgahelyekre, vagy a viharos időjárás okozta áramkimaradás miatt nem tudták megtartani az érettségit a kihirdetett vizsgahelyszíneken.

Bakonyi László ismertette, voltak diákok, aki az időjárás miatt késtek, ők elkülönítve, de megírhatták az informatikai vizsgát, és volt olyan vizsgahelyszín, ahol - miután helyreállt az áramszolgáltatás - időhosszabbítással tehették le a a tanulók a gyakorlati informatika érettségit.

Az OH elnöke hozzátette, a jelentések szerint az elmaradt vizsgák helyszínei "visszatükrözik" az időjárási helyzetképet, vagyis árvíz miatt inkább Észak-Magyarország, míg áramszünet miatt a dél-dunántúli régió volt érintve.

Bakonyi László elmondta azt is, hogy az informatika vizsgatárgy esetében a gyakorlati vizsga elmaradása miatt a felsőoktatási felvételi eljárásban nem lehet pontot számítani az eredményből, ezért azok a tanulók, akik hétfőn nem tudtak középszintű informatika érettségit tenni, május 31-én adhatnak újra számot tudásukból.

Hétfő reggel a középszintű informatika gyakorlati vizsgával, délután az ének-zene és más művészeti tárgyak közép- és emelt szintű írásbeli vizsgájával folytatódott az érettségi.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatása szerint 8 órától informatikából középszinten magyarul 1053 helyszínen 29.381-an, angolul 18 helyszínen 324-en, franciául egy helyszínen 22-en, németül öt helyszínen 108-an, románul egy helyszínen 24-en, spanyolul egy helyszínen négyen, szerbül egy helyszínen ketten, szlovákul egy helyszínen öten tehettek gyakorlati érettségi vizsgát.

A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces volt, az elérhető maximális pontszám 120. A feladatsorban szerepelt szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, prezentáció, grafika, weblapkészítés.

Olvasóink írták

  • 3. pEtya 2010. május 18. 08:01
    „Szerintem meg szokványos volt (írtam, tudom). Idén a matek II. feladatsorban a 16 pontos feladatok voltak a nehezebbek az elöző évekhez képest.”
  • 2. persona 2010. május 18. 07:38
    „mondjuk úgy, hogy nem volt nehéz. egy kettest biztos kaptam volna :)”
  • 1. nyomdasz63 2010. május 17. 21:27
    „Azt mondják az ismerősök,hogy minden idők legkönnyebb/szinte ált.iskolai szintű/vizsga volt !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt népszavazási kérdést hitelesített az OVB

Öt népszavazási kérdést hitelesített hétfői ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Tovább olvasom