Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Erkölcsi bizonyítványt kérnének a felvételizőktől az ELTE-n

Akár az ELTE tanárképzőjének HÖK-vezetését is kirúghatják az egyetemről.
Akár az ELTE tanárképzőjének HÖK-vezetését is kirúghatják az egyetemről, ha bebizonyosdik a felelősségük abban, hogy az általuk szervezett gólyatáborban az egyik fotós-szervező megerőszakolt egy lányt a hétvégén. Szeretnék, ha ezentúl az egyetemi felvételihez erkölcsi bizonyítványt is csatolnának a jelentkezők.

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót az ELTE rektora, ahol brutális és aljas bűncselekménynek minősítette a pénteken éjjel az egyetem tanár- és óvóképző szakának gólyatáborában történt nemi erőszakot. A rektor megerősítette, hogy az ELTE tanulója a gyanúsított, aki fotós-szervezőként volt jelen, és azt is, hogy büntetett előéletű.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy a HÖK-vezetés ellen fegyelmi eljárás indult az egyetemen, és ha kiderül felelősségük az ügyben, akkor a legsúlyosabb büntetést kaphatják, eltanácsolhatják őket az egyetemről.

A gyanúsított hallgatót felfüggesztették, róla akkor döntenek, ha jogerősen lezárul az ügy.

Az egyetem vezetése nem szeretné teljesen megszüntetni a gólyatábort, de szigorítanák a szervezést.  a tervezett programokról részletes leírás kell, azokon dominálnia kell a szakmai programoknak. Valamint olyan morális elvárások is megjelennek az öregdiák szervezőkkel szemben, hogy az elsőévesek és köztük lévő viszonynak a tanár-diák viszonyt kell tükröznie – írja a hvg.hu.

Azt is kezdeményeznék, hogy az egyetemi felvételikhez erkölcsi bizonyítványt kelljen benyújtani, hogy legalább tudomásuk legyen arról, ha valaki büntetett előéletű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Rozsnyói Sándor olimpiai ezüstérmes atléta

Hosszú, súlyos betegséget követően, életének 84. évében kedden Ausztráliában elhunyt Rozsnyói Sándor. Tovább olvasom