Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Erős baloldalra számít az MSZP az EP-választáson

Komoly támogatottságot remél a vasárnapi európai parlamenti választásokon Göncz Kinga, az MSZP listavezetője.
A politikus a párt csütörtöki kampányzáró rendezvényén elmondta: Európában az MSZP politikai stílusával lehet boldogulni, nem a más pártokra jellemző indulatokkal és hangoskodással. A szocialisták elsőszámú jelöltje arról is beszélt: az Unióban össze kell fogni a 22 magyar képviselőnek a magyar érdekekért és nem az itthoni pártutasítás szerint cselekedni.

Göncz Kinga szerint a demokrácia érettségét mutatja, hogy hányan mennek el szavazni. Hozzátette: kampánykörútja során meggyőződött arról, hogy komoly támogatottsága van. Úgy fogalmazott: nem olyan Magyarországot akar, ahol a szélsőségek dominálnak, a gyűlöletbeszéd a közbeszéd és a szóbeli erőszak fizikai erőszakba csap át. A listavezető szerint erre a politikára az Unióban sincs szükség, ezért az MSZP politikai stílusával többet el lehet érni. Göncz Kinga hozzátette: ma Európában azért van béke, mert az országok nem erőszakkal intézik vitáikat, hanem tárgyalásokkal. Ezt az értéket szeretné hazahozni, hogy Magyarországon is társadalmi békét teremtsen.

Kovács László, a párt volt elnöke, jelenlegi uniós biztos az Európai Unió adta lehetőségekről beszélt a kampányzárón. Azt mondta: Magyarország sokat köszönhet annak, hogy tagja az Uniónak és beleszólhat a döntésekbe ahelyett, hogy kívülállóként viseljen el mindent. Arra szólította a párt szimpatizánsait, hogy mindenki vigyen magával 5-10 embert szavazni, hogy erős baloldali képviselet legyen az EU-ban.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke arról beszélt: az új válságkezelő kormány még csak az első kilométerkőnél tart, de folytatja a hosszú utat, mert már látszik, hogy az Uniónak is fontos, hogy mi történik az országban. Kitért arra is, hogy meg kell akadályozni, hogy a gyűlöletkeltés teret nyerjen, mert nem csak a Jobbikra jellemző az indulat és a fenyegetés, hanem a Fidesz is próbálkozik vele. A pártelnök azt mondta: a baloldal felveszi a kesztyűt és kiáll az értékeiért, a hitéért és a sokszínűségért, mert a megosztó magatartás politikai Trianonhoz vezethet.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2009. június 05. 19:53
  „Baloldalra számít az MSZP?
  A baloldaliak már elhagyták a pártot.”
 • 9. maradando 2009. június 04. 22:21
  „Lendvai Ildikó politikai Trianonról viziónál.Ez nem olyan mint a megélhetési bűnözés? Amit Kuncze Gábor meg is valósitott?”
 • 8. dodó 2009. június 04. 20:49
  „Számítani számíthat...”
 • 7. maci52 2009. június 04. 20:43
  „Gyerünk libamájafesztiválra Gyopárosra a hétvégén.
  Libás Bajnai süti a libamájat.
  Lendvai meg ne ugasson,az ő pártársai akasztottak,kínoztak,most meg őnagysága fosik?”
 • 6. trixi11 2009. június 04. 20:25
  „Majd rádöbbenek! :DDD”
 • 5. igazságkereső 2009. június 04. 20:21
  „Lehet, hogy csak a hazudozást kellene végre abbahagyni??!”
 • 4. flexsnake 2009. június 04. 20:06
  „Az erős baloldal meg is lesz de ettől még a többség jobbra fog szavazni ez így célszerű most. Meg kell nézni hogy jobboldalon kik vannak listán és baloldalt kik. A jobboldalról most ki lehet szedni az erőt és eltávolítani. Míg a baloldalon csak az élmezőny mögöttiek vannak listán. Ezért még a baloldal is egy kanyarral a jobboldalra szavazva előnyt kovácsolhat :D De ügyes húzás volt az orrba-szájba tvreklám mert már a könyökömön jön ki. NA én most rohadtul nem tudok célszerűen szavazni. Nincs alternatíva.”
 • 3. hazaipalya 2009. június 04. 19:58
  „gágággá libbbbajnai))”
 • 2. tahoszegedi 2009. június 04. 19:04
  „Nyihahahahahaha

  Hazudnak már megint:

  "Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke arról beszélt: az új válságkezelő kormány még csak az első kilométerkőnél tart"
  Bajnai épp tegnap mondta, hogy már rajta vagyunk a stabilitás pályáján.
  Nos akkor csak 1 kilométert tettünk meg? vagy 50 napot?”
 • 1. JungHeinrich 2009. június 04. 18:44
  „...muhahahaha...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapu dőlt egy kisfiúra Csornán - életveszélyes az állapota

Csorna - Egy öt éves kisfiú mellkasára dőlt egy 120 centiméter magas focikapu a csornai… Tovább olvasom