Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Erős emberek versengtek

A tavaly Sopronban megrendezett erős emberek Európa-kupáján győztes szlovén csapat visszavágóra hívta az akkori ellenfeleket. Az elmúlt hétvégén tartott megmérettetésen az első helyet a magyarok szerezték meg.
Ismételten látványos és izgalmas verseny helyszíne volt a soproni MKB-aréna az elmúlt hétvégén. A magyar csapat mellett Ausztriából, Szlovéniából, valamint Szlovákiából érkeztek erős emberek. A tavalyi Európa-kupát a szlovének nyerték, és ők kérték a visszavágót. Ez magyar szempontból olyan jól sikerült, hogy a Fekete László vezette négyfős csapat szerezte meg az első helyet.
A kilátogató közönség gigászok küzdelmét tekinthette meg, persze mai formában. Sokszor még elképzelni is nehéz volt a súlyok nagyságát, nemhogy felemelni. Elsőként közel kétszáz kilogrammos golyókat tettek fel egy emelvényre, majd a verseny egyik leglátványosabb része következett: egy 300 kilogrammos szánkót kellett végighúzni a pályán. A versenyzőket látva elgondolkodhatunk: vajon mekkora lenne az a súly, amit ők nem bírnának megmozdítani. A lépcsőre még – önmagában – táskák nélkül is fárasztó felmenni, nemhogy mázsás súllyal a kézben. Hasonlóan mutatós és erőt próbáló feladat volt a nagyméretű gumiabroncsok átforgatása.
– A magyar csapat kérte, és elébe is állt a verseny utáni doppingellenőrzésnek – jelentette ki Fekete László főszervező, aki egyben a hazai csapat tagja is volt. – Fontos megjegyeznem, hogy mi semmilyen doppingszert nem használunk és sosem használtunk! A tiszta erőt képviseljük. Úgy érzem, ebben mindinkább magunkra maradunk. Amit mi bemutatunk, az nem mesterséges izom, hanem természetes.
Mint megtudtuk, a verseny nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a fiatalok között a tiszta versengést. Eddig országos szinten közel harmincan jelentkeztek. Sopronnal kapcsolatos hír viszont, hogy a jövőben ismét szeretnék ide hívni az erős embereket. Olyannyira, hogy a tervek szerint 2007-ben a sportaréna ad helyet az Európa-bajnokságnak. A tervek szerint ide már tíz országból érkeznének résztvevők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom