Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Erősíti a kormány a korrupciószűrőt

A jogszabálytervezetek kimunkálásakor azt is vizsgálják ezentúl, hogy az új rendelkezések hordoznak-e korrupciós veszélyeket, s azok miként védhetők ki.
Európában egyedülálló rendszert vezet be a kormány a korrupció ellen, ezentúl a jogszabálytervezetek kimunkálásakor azt is megvizsgálják, hogy az új rendelkezések hordoznak-e korrupciós veszélyeket, s azok miként védhetők ki - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lapnak Szentkirályi-Szász Krisztina, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára elmondta, hogy a jogszabálytervezetek ilyen irányú vizsgálatát legkésőbb ősztől alkalmazzák majd. A hatásvizsgálat végzéséhez szükséges képzésen a közelmúltban a különböző minisztériumoktól 600 alkalmazott vett részt.

Még az idén megkezdik működésüket a közszférában az első antikorrupciós felelősök is, egyelőre két minisztériumnál. A vesztegetések visszaszorításáért küzdők feladata lesz egyebek mellett gondoskodni az etikai, szakmai szabályzatok kialakításáról, azok betartásáról, és ők ellenőrzik majd az adott szervezet munkavállalóival kapcsolatos, vesztegetésre utaló bejelentéseket is - mondta a lapnak a KIM helyettes államtitkára. Hozzátette: a jövő év szeptemberéről minden tárcánál működnek majd ilyen felelősök, később pedig minden állami szervezetnél, hogy pontosan milyen hatáskörrel és szervezeti rendszerben, azt az idei év tapasztalatai alapján határozzák meg.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. március 21. 10:15
    „Magyarország Parlamentje elnökének és a Kormány tagjainak azt is vizsgálni kellene, hogy a 2002-2010-es országgyűlési időszak alatt miért nem születtek meg még a ciklus elején azok a törvények, amelyek egyértelműen megakadályozhatták volna az ország pénzügyi tönkretételét! ( Csak egy apró nyalánkság a sok ezerből: a "kakóbiztos" számítógép ezreinek beszerzése, a katonai közbeszerzés furcsaságai, amelyből egy főtiszt barátnőjének mellplasztikájára is jutott, és természetesen az a több ezer milliárd, mely eltűnt az ország költségvetéséből! Na kérem, ezeknek a pénzeknek, milliárdoknak a központi költségvetésbe történő visszaáramoltatását kell felgyorsítani, ha kell a bűnösök javainak bűnügyi záralá vételével!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ADL: aggasztóan magas az antiszemitizmus foka Európában, Magyarországon is

"Aggasztóan magas" továbbra is az antiszemitizmus foka Európában, különösen Magyarországon,… Tovább olvasom