Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Erőszakos rablókat fogtak el Zalaegerszegen

Előzetes letartóztatásba került két fiatal férfi Zalaegerszegen, akik az elmúlt hetekben három asszony nyakából tépték ki nyakláncaikat.
Rendhagyó módon a pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón a sértettek is jelen voltak, akik átvehették a tőlük elrabolt értékeket.

Farkas Tibor zalaegerszegi rendőrkapitány elmondta: május 7-én a Kertvárosban egy férfi az utcán tépte ki egy idős asszony nyakából az aranyláncát, két nappal később, ettől a helyszíntől nem messze egy másik nővel is hasonló eset történt. A két áldozat nem sérült meg, de május 15-én a landorhegyi városrészben már erőszakosabb volt a tettes, miután megszerezte egy 69 éves asszonytól két nyakláncát, fellökte áldozatát, akinek eltört egy ujja.

A rendőrség a személyleírások és a ruházat leírásának segítségével május 27-én fogta el a két tettest - akiket a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett -, s kiderült róluk, hogy egymást segítették a rablásokkor. Amíg egyikük rátámadt az áldozatra, a másik figyelt, illetve a sértettek segítségére siető járókelőket félrevezették, amikor azt kérdezték tőlük, hogy merre menekült az elkövető.

A 24 éves zalaszentgróti és a 27 éves budapesti férfi részben beismerte a bűncselekményeket, mindkettőjük ellen lopás és rablás miatt indult eljárás.

Farkas Tibor hozzátette: a tettesek elfogásakor megtalálták náluk a zálogjegyeket, így az együttesen mintegy 450 ezer forint értékű láncokat is le tudták foglalni. A sajtótájékoztatón rendhagyó módon jelen volt mindhárom áldozat - 57 és 70 év közötti asszonyok - akiknek a rendőrkapitány át is adta elrabolt értékeiket.

Az MTI érdeklődésére Farkas Tibor elmondta: a 27 éves férfi fiatalkorúként rablásért már volt büntetve, és jelenleg is folyik ellene eljárás Budapesten lopás és jármű önkényes elvétele miatt.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. május 31. 16:10
    „Suhancok lehettek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MEME: a kormány televíziós különadót tervez

A befizetendő adó jelentős része elsősorban a televíziós médiaszolgáltatókat sújtaná. Tovább olvasom