Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

értékelik a tanulók erőfeszítéseit

sulisport

Mint arról a Kisalföldben korábban már beszámoltunk, a következő tanévtől sportiskolai képzés indul a győri Bercsényi-, illetve a Móra-középiskolában. Utóbbi intézményben nemrég tartották a felvételi vizsgát. A tapasztalatokról Zuber Titusz, az iskola igazgató-

helyettese, testnevelő tanára számolt be:


„ Ötvenegy tanuló jelent meg a vizsgán, köztük huszonnyolc lány és huszonhárom fiú. Az engedélyezett létszám harmincnégy fő. A labdajátékok domináltak, így a kézilabda, a kosárlabda és a labdarúgás is, de előtérbe kerültek az egyéni sportágak is, mint például a talajtorna. Fontos, hogy minden gyerek egyesületi háttérrel rendelkezzen, hiszen csak közösen lehet elvégezni azt a munkát, melynek értékmérői az eredmények lesznek. Iskolánk év közben is várja az érdeklődők jelentkezését.”
Farkas János, szintén az iskola testnevelő tanára, úszóedző hozzátette: az intézményben úgy irányítják a tagozatok munkáját, hogy az mindenben megfeleljen a törvényi előírásoknak és közben megtalálják azokat a sportágakat, ahol a gyerekek eredményesek lehetnek.
„ Az alsó tagozatos munka során minden sportágat megismerhetnek és képességeik alapján ott folytathatják pályafutásukat, ahol a mérések és a teljesítmények alapján a legtöbb esélyük van arra, hogy kiemelkedőt nyújtsanak.”
A szakember szerint a felső tagozatos munka már ennél célirányosabb.
„ A gimnáziumi évek arról szólnak, hogy a feltételrendszert mindenben alá kell rendelni a tanuló érdekeinek. Nem kell lezárni a tanulási folyamatot, hiszen az intézmény felsőfokú képzési rendszerei lehetőséget biztosítanak a továbbtanulásra. Az iskola a nyitottságot, a partneri kapcsolatot várja a tanulóktól és a családoktól. Mindig mindenről szeretnénk tudni, ami hatással van a gyerekek fejlődésére, befolyásolja teljesítményüket. Nem beleavatkozni akarunk, hanem segíteni szeretnénk képességeik kibontakoztatását. Minden sportág egyesületével, országos sportági szakszövetségével szerződésben állunk. Folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni tanulóink sportági előmenetelét, miközben nem feledkezünk meg a közismereti tárgyak megfelelő szintq elsajátításáról sem. Értékeljük tanulóink erőfeszítéseit, toleránsan kezeljük munkájukat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom