Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Értékesítette a rádiocafét az EST Média Group

Az econet.hu Nyrt. tulajdonában álló EST Media Group Vagyonkezelő Kft. (EMG) értékesítette a kizárólagos tulajdonában lévő radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft. száz százalékos tulajdonrészét a KV Barát Vagyonkezelő Kft.-nek.
Az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közölte: az üzletrész vételára több jövőbeli fejleménytől függően legfeljebb 200 millió forint lehet. A vételár mintegy 50 százalékát különféle gazdálkodási események függvényében 2011-ig kell kifizetnie a projekttársaságnak, míg a fennmaradó mintegy 50 százalék megfizetése kizárólag attól függ, hogy a radiocafé a 2012-ben lejáró budapesti regionális rádiós frekvenciáját meg tudja-e újítani.

A társaság kiemelte: a radiocafé reklámidejét kereskedelmi alapon, jutalék ellenében kereskedőházként továbbra is az EMG értékesíti.

Az econet.hu közleménye szerint a tranzakció oka az, hogy a hatályos médiaszabályozás alapján a 2009 novemberében az FM1 Zrt.-vel a NeoFM országos kereskedelmi rádiós frekvenciára kötött műsorszolgáltatási szerződés megkötése előtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a radiocafé 2010. május 3-i hatállyal megszüntette a radiocafé 98.6-ra vonatkozó műsorszolgáltatási szerződést, ezzel rendezve azt a médiatörvény szerinti összeférhetetlenségi helyzetet, amely szerint egyazon érdekkörnek nem lehet 25 százalékot meghaladó részesedése egyszerre egy országos és egy regionális rádióadóban. A megszüntető megállapodás azonban tartalmazott egy bontó feltételt is, amely szerint ha az összeférhetetlenség 2010. május 3. előtt más módon megszűnik, akkor a megszüntetés hatálytalanná válik.

Azzal, hogy az EMG – miután csütörtökön megszerezte a korábban a radiocafé tulajdonában volt 75 százalékos FM1 Zrt. részesedését is - értékesítette a radiocafét, az összeférhetetlenségi helyzet megszűnt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Automata benzinkutat nyitottak

Az ország első, automata, - személyzet nélkül működő - benzinkútját nyitotta meg csütörtökön a… Tovább olvasom