Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Értékesítik a lőporgyár összes vagyonát

A felszámoló értékesíti a balatonfűzfői lőporgyárat, a Cégközlönyben megjelent hirdetmény szerint a vagyonelemek irányára nettó 160 millió forint. A Rexplo 21 Lőpor Termelő és Kereskedelmi Kft. ellen a hitelezők kérésére indított eljárást a Veszprém megyei bíróság.
A felszámolási eljárás lebonyolítására kijelölt Ceres Gazdasági Tanácsadó és Felszámoló Kft. a csütörtöki Cégközlönyben tette közzé, hogy értékesíti az adós cég tulajdonát képező összes vagyonelemet, amelyek irányára 160 millió forint plusz áfa. (Az ingatlanok értékesítése mentes az általános forgalmi adó alól.)

Balatonfűzfőn eladó a lőporgyár tizenegy helyrajzi számon nyilvántartott ingatlana, és a bennük található gyártósorok, raktárak az irodaház kivételével. A Cégközlöny szerint értékesítik a litéri ballisztikai labort, és az itt található beépített technológiát, gépeket, gyártósorokat, laboratóriumi eszközöket, illetve a lőpor összetevőinek kipróbálásához szükséges eszközöket és fegyvereket.

A Rexplo 21 Kft. vagyonába tartozik 1780 kilogramm egybázisú, füstnélküli lőpor, 6896 kilogramm félkész termék, és a lőpor gyártásához szükséges alapanyagok és csomagolóanyagok.

A felszámolás alatt álló cég vagyonára a megjelent közlemény szerint kizárólag egyben lehet pályázni.

Mivel az értékesíteni kívánt vagyonelemek fokozottan veszélyesek, és nagy részük lőporral szennyezett, ezért a pályázónak kötelezettséget kell vállalnia a vagyonelemek mentesítésére és a környezeti terhek rendezésére. A pályázóknak a belügyminisztériumi határozat szerint az ingatlanok fegyveres őrzését is át kell vállalnia.

Vass Magdolna felszámolóbiztos korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fűzfői lőporgyár 45 dolgozójának a munkaviszonyát a felszámolási eljárás során felmondták, a hitelezőknek a Cégközlönyben számított megjelenéstől 40 napjuk volt igényük bejelentésére a felszámoló szervezet részére. Vass Magdolna a felszámolás alá vont cég vagyoni helyzetéről és a bejelentett hitelezői igények összegéről nem adott tájékoztatást.

A felszámolóbiztos közölte, hogy a cég tulajdonosai a felszámolási eljárást szerették volna megszüntetni, és a termelést újraindítani. Mivel az erre vonatkozó intézkedések nem jártak eredménnyel, a Rexplo 21 Kft. tulajdonát képező vagyontárgyakat a felszámoló nyilvános pályázati felhívás alapján értékesíti.

A lőszergyár 2004-ig a Nitrokémiához tartozott, akkor az üzletág privatizációjával a Rexplo 21 Kft. tulajdonába került, majd az üzletrészét a vagyonbevitelt követően az orosz-magyar Milrus-Service Kft. vette meg.

A cégbíróság január 10-i hatályos adatai szerint a cég jegyzett tőkéje 40,7 millió forint. A felszámolási eljárás 2010 november 3-án indult.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. március 11. 07:28
    „160 misi? Hát az Alutröszt árához képest( 1 azaz egy panel ára) érdekes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt szerint az uniós elnökség csapatjáték

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke az Európai Parlament (EP) honlapjára csütörtökön… Tovább olvasom