Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Értékesítik a sopronhorpácsi kastélyt

Nyilvános pályázat keretében értékesíti a Kincstári Vagyoni Igazgatóság Sopronhorpácson az egykori Széchenyi-kastélyt. Az épület szállodának vagy nyugdíjasotthonnak kiválóan alkalmas.
Miután az utolsó lakók is kiköltöztek, üresen áll Sopronhorpácson az egykori Széchenyi-kastély. A patinás épületet, valamint a hozzá tartozó természetvédelem alatt álló parkot biztonsági őrök vigyázzák. Az épületet többször próbálták már értékesíteni, érdeklődtek is iránta, ám konkrét vevő mégsem jelentkezett.
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) nyilvános pályázat keretében ismételten meghirdeti eladásra. Igaz, a felhívás még nem jelent meg, ugyanakkor Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója bizakodó. – Igazgatóságunkhoz több érdeklődő megkeresés is érkezett, így jelenleg minden jel arra mutat, hogy sikeres lesz az értékesítési kísérletünk – mondta el a Kisalföldnek a vezérigazgató. – A kastély alkalmas szálloda vagy nyugdíjasotthon kialakítására. A KVI azonban semmilyen majdani hasznosítási megkötést nem tesz. A pályázó köteles lesz bemutatni az ingatlan tervezett hasznosítási javaslatát, valamint a vételhez szükséges anyagi fedezetet. Mivel a kastély mqemlék, így az átalakításnál a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatallal is egyeztetni kell.
A kastélyhoz egy védett fákkal, növényekkel teli park is tartozik. A természetvédelmi terület eladása kizárólag a szakminiszter hozzájárulásával, valamint megfelelő értékq csereterület felajánlásával történhet meg. Információink szerint a vagyoni igazgatóság már megkapta az elvi engedélyt.
Talabér Jenő, Sopronhorpács polgármestere lapunknak elmondta, az önkormányzat a lehetőségeihez mérten szívesen együttmqködne a majdani tulajdonossal. Abban érdekeltek, hogy az épületnek közcélú feladatot találjanak, és az ideérkezők megtekinthessék, körbejárhassák a kastélyt, illetve a parkot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányméreg került az állateledelbe

Patkánymérget tartalmaznak azok az állateledelek, amelyek legalább 14 kutya és macska halálát… Tovább olvasom