Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Ertsey Katalin nem ül ki az LMP parlamenti frakciójából

A politikus hétfőn a blogján jelentette be, hogy párttagságát egyelőre nem tudja helyreállítani.
Ertsey Katalin továbbra sem állítja helyre a múlt héten felfüggesztett párttagságát, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy kiülne az LMP parlamenti frakciójából. Erről maga a képviselő nyilatkozott hétfőn az MTI-nek.

Ertsey Katalin az elmúlt hét végéig kért gondolkodási időt felfüggesztett párttagságáról. Hétfőn a blogján jelentette be, hogy párttagságát egyelőre nem tudja helyreállítani.

Szavai szerint ahhoz, hogy ez megtörténjen, látnia kell "a gyógyulás jeleit", ez viszont hónapokig is eltarthat. Parlamenti munkájával viszont tartozik a választóinak, akik az összes LMP-s képviselő közül neki adtak a legmagasabb, 17 százalékos arányban bizalmat - tette hozzá.

A blogbejegyzésben arra is kitért, hogy a végső döntéshez azt kell látnia, miként kezeli a frakció vezetése a kialakult helyzetet. A frakcióvezetés felelős azért, hogy képes-e felvázolni a kivezető utat és elindítja-e a csapatot egy olyan úton, ami elvezethet egy normális állapothoz és ahhoz, hogy a munkatársakkal és egymással szemben elindult megbocsáthatatlan folyamatok visszaforduljanak - közölte.

A képviselő az MTI-nek nyilatkozva azzal indokolta döntését, hogy a párton belüli harc nem állt le, a "platform platformozik, a többség pedig megpróbálja végrehajtani a kongresszus döntését". Az MTI kérdésére hozzátette, biztos abban, hogy a kialakult helyzet hamarosan meg fog oldódni, mert vagy a nyolc parlamenti képviselő részvételével megalakult Párbeszéd Magyarországért Platformnak sikerül megfordítania azt a kongresszusi döntést, amelyik szerint nem csatlakoznak az Együtt 2014-hez, vagy kettészakad a párt.

Saját szerepéről és döntéséről azt mondta, eddig azon dolgozott, hogy emberileg és csapatként egyben tudja tartani a frakciót, ehhez azonban ezentúl több határozottságot vár a képviselőcsoport vezetésétől.

Ertsey Katalin szerint nem aktuális válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor lesz újra a párt tagja.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. december 03. 21:51
    „kint is vagyok, bent is vagyok, mégis bunda a bunda...de legfőbb érték az ember....nek járó tiszteletdíj ! nna...ilyen náció ez”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kékestetőn már 12 centi hó esett!

A következő órákban a Tiszántúlon is egyre nagyobb területen havazás váltja fel az esőt, havas esőt. Tovább olvasom