Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Érvénytelen az időközi képviselőválasztás Pécsett

Kevesen mentek el szavazni, ezért érvénytelen lett az időközi országgyűlési képviselőválasztás Pécsett.
Emiatt június 21-én második forduló lesz. A 3. számú egyéni országgyűlési választókerületben azért kellett vasárnap választást tartani, mert a körzet korábbi képviselője, Toller László elvesztette mandátumát.

Az 50.022 választásra jogosult pécsi lakosból összesen 15.255-en mentek el szavazni. Az érvényes választáshoz azonban 25.012 szavazatra lett volna szükség. Emiatt második fordulót kell kiírni a 3-as számú egyéni országgyűlési választókerületben.

A második forduló június 21-én lesz, a mostani négy képviselő-jelöltre lehet leadni újból a szavazatokat. Ahhoz, hogy akkor érvényes legyen a referendum, a választópolgárok legalább negyedének kell elmenni szavazni - mondta a Független Hírügynökségnek Lászlóné dr. Kovács Ilona, a Baranya Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Hozzátette: ha ennyien sem mennek el, az Országos Választási Bizottság új időközi választást ír ki. Az egy teljesen új választás lenne, amikor nem csak a mostani jelöltek indulhatnak el.

A mandátumért összesen négyen indultak: Kővári János a Fidesz-KDNP, Palancsa Gábor a Jobbik, Szigethy Béla az MDF és Tóth Bertalan az MSZP színeiben. Az időközi országgyűlési képviselőválasztást azért kellett kiírni, mert a korábbi képviselő, Toller László elvesztette választójogát, így parlamenti mandátumát is.

Toller Lászlót a Szigetvári Városi Bíróság idén január 21-én nem jogerősen cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte, amely február 12-én jogerőre emelkedett. Toller Lászlót azért helyezték gondnokság alá, mert 2006. június 19-én súlyos autóbalesetet szenvedett és azóta úgynevezett éberkómában van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MCF: kistelepüléseken a roma párt képviseli a harmadik erőt

Sok kistelepülésen az MCF Roma Összefogás Párt képviseli a harmadik erőt, hiszen több tucatnyi… Tovább olvasom