Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Érvénytelenített belépőkártyája miatt rendőröket hívott Nagy Navarro

Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka munkaviszonyát az MTVA kedden szüntette meg azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással.
Kihívta a rendőrséget Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke szerdán a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisához, mert érvényes belépőkártya híján csak egyesével és vendégkártyával akarták beengedni őt és kollégáját korábbi munkahelyére.

Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy Nagy Navarro Balázs és a vele együtt már 17 napja éhségsztrájkoló Szávuly Aranka belépőkártyája elbocsátásuk után egy nappal már nem működött.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két alelnökét a közmédia Kunigunda útjai székházában arról tájékoztatták, hogy már csak vendégkártyával juthatnak be az épületbe, hogy magukhoz vehessék személyes tárgyaikat.

A szakszervezeti vezetők ezt visszautasították, majd kihívták a rendőrséget. A kiérkező járőrök egyike Nagy Navarro Balázs kérésére felajánlotta, hogy felkíséri az irodába az elbocsátott vezetőket, de a székház biztonsági emberei csak egyesével engedték volna be őket.

Az alelnök ezt az ajánlatot visszautasította, jogtalannak nevezve az eljárást; így végül nem mentek be a gyártóbázisba elhozni személyes holmijukat.

Nagy Navarro Balázs a jelen lévő újságírók előtt hangsúlyozta: nincs olyan szabály, hogy csak egyesével mehetnek be az elbocsátott dolgozók az épületbe a még ott lévő dolgaikért. Ráadásul - mint szakszervezeti vezetőknek - akkor is joguk van szabadon belépni az épületbe, ha már nem az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottai - állította.

Mint hozzátette: büntetőfeljelentést fontolgat az ügyben.

A szakszervezeti vezető ezt megelőzően egy általa meghirdetett sajtótájékoztatón azt mondta: folytatni fogják a december 10-én kezdett éhségsztrájkjukat a közmédia megtisztításáért. Nagy Navarro Balázs azt mondta, hogy Böröcz István, az MTVA és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatójának távozását szeretnék elérni.

Mint mondta, a területet nem hagyják el, annak ellenére sem, hogy már sem ő, sem a kolléganője nem az MTVA alkalmazottja többé.

"Az éhségsztrájk folytatódni fog, fizikai erőszakkal nem tudnak eltávolítani minket innen, törvényes alkotmányos jogainkat gyakoroljuk" - hangsúlyozta.

Nagy Navarro Balázs az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: mivel magánterületen folyik a demonstráció, ezért nem kell bejelentést tenniük a rendőrségnek az éhségsztrájkkal kapcsolatban.

A területet, ahol az akció folyik, az MTVA jelölte ki korábban az éhségsztrájkot folytatók számára - emlékeztetett Nagy Navarro, hozzátéve, hogy ő egyébként nem tudja, hogy az MTVA milyen jogcímen tartózkodik a székházban, hiszen tudomása szerint ők se nem bérlők, se nem tulajdonosok".

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja, hogy az MTVA-ból rendkívüli felmondással elbocsátott munkavállalókként továbbra is a közmédia székházának magánterületén tartózkodhatnak, s folytathatják az éhségsztrájkot, Nagy Navarro Balázs azt válaszolta, hogy az MTVA tudomása szerint nem az MTVA éhségsztrájkoló dolgozóinak jelölte ki az adott területet, hanem általában az "éhségsztrájkra" jelölt ki területet. Mint hozzátette: ez azért is így lehet, mert jelenleg is többen vannak a környezetükben, akik szolidaritásból együtt éhségsztrájkolnak velük, holott ők sem az MTVA munkavállalói.

Ha a tulajdonos felszólítja őket a terület elhagyására, akkor a tulajdonos polgári peres úton érvényesítheti velük szemben az akaratát, de a jogi procedúra lezárultáig az éhségsztrájkot akkor is folytathatják - vélekedett.

Nagy Balázs Péter (Nagy Navarro Balázs) és Szávuly Aranka munkaviszonyát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden szüntette meg azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással.

Olvasóink írták

 • 8. bánki 2011. december 29. 16:01
  „Nagy Navarró Balázs született Nagy Balázs kb. Trutykó Horváth Szilárd Pellérdről !”
 • 7. Csecs 2011. december 29. 11:19
  „Ha egy dolgozó a munkáltatója rossz hírét kelti, az a minimum hogy felmondanak neki. Súlyosabb esetekben/kevésbé nagyvonalú munkáltatóknál fegyelmi, illetve hitelrontási per is lehet belőle. Azt pedig, hogy ki hogy léphet be egy üzem területére, az üzemeltető szíve joga eldönteni. Úgyhogy Navajó és Savui inkább otthon folytassa az önsajnáltató kampányát!”
 • 6. Egyolvasó 2011. december 29. 08:01
  „Ugye milyen sz.r érzés, ha az ember egyik napról a másikra az utcára kerül??? Pedig ha jól gondolom nem is minimálbért kaptak.”
 • 5. bocko71 2011. december 28. 21:06
  „4. tótkomlósi 2011.12.28. 20:00

  Zsanettka!
  Inkább főzzél!

  NEM TUD!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. X_Y 2011. december 28. 20:41
  „Szólásszabadság még van - szólás utáni már nincs...”
 • 3. tótkomlósi 2011. december 28. 20:00
  „Zsanettka!
  Inkább főzzél!”
 • 2. deszkás 2011. december 28. 20:00
  „A CÉG biztonsági emberei a rendőröket is "helyretették"! Ez igen Sam bá mit szól ehhez ? Állam az államban? Mert szerintem a rendőrt akadályozta az intézkedéseiben. Az akadályozta pedig bűncselekmény kategória -ma-még.”
 • 1. Zsanetta 2011. december 28. 19:36
  „Magyarországon - sajnos - sok ezren éhségsztrájkolnak (köztük rengeteg gyerek ) - nem önszántukból!
  Ez a két bohóc meg menjen haza és keressen máshol munkát. A mai világban az ilyen felmondás nem ritka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisteherautóval ütközött egy BKV-busz

A baleset, amelyben egy ember súlyosan megsérült, a főváros XII. kerületében a Kékgolyó utcában… Tovább olvasom