Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Erzsébetvárosi ingatlanpanama - Előzetesben Kardos Péter

Előzetes letartóztatásba került Kardos Péter, az erzsébetvárosi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke. A politikust különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt vették őrizetbe hétfőn. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamának eddig 9 gyanúsítottja van, közülük immár hárman vannak előzetesben.
A politikust különösen nagy kárt okozó, társtettesként elkövetett csalással, két rendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással és egy rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A gyanú szerint a kerületi pénzügyi bizottság tagja - aki jelenleg már elnöke a testületnek -, 2002 óta kapcsolatban állt azzal a vállalkozóval, aki az önkormányzat tulajdonában lévő több lakóházat forgalmi érték alatt vett meg. A vállalkozó ezután - off-shore társaságok közbeiktatásával - rövid időn belül, nagy haszonnal eladta a már egyébként is érdeklődő külföldi befektetőknek a házakat.

Az ügyben eddig összesen már 9 önkormányzati lakóház eladásával kapcsolatban történtek gyanúsítások. A nyomozás eddigi adatai szerint a csalók összesen körülbelül 800 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak. Több háznál nem jött létre az üzlet, ezek az ügyek 1,6 milliárd forintnyi kárt okoztak volna még a kerületnek.

A pénzügyi bizottság elnöke a hétfői gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de tagadta a bűnösségét. A főügyészség 2008. október 28-a óta összesen 9 embert hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben. Kardos Péteren kívül Gál György SZDSZ-es képviselő, a kerület gazdasági bizottságának elnöke és az ingatlanok értékbecslője is előzetes letartóztatásban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszorra ég Szombat esti lázban Südi Iringó

Mindössze 26 éves, de már 20 éve a táncról szól az élete. Rengeteg munka áll mögötte, és a sok… Tovább olvasom