Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Esélyegyenlőségi terv készült

A törvényi előírásnak megfelelően elkészült Sopron esélyegyenlőségi terve. A megvalósításhoz az önkormányzati saját erőn kívül – elsősorban uniós – pályázati pénzek szükségesek. A tömegközlekedési eszközök akadálymentesítése 2010-ig megvalósul.
Sopron önkormányzata elkészítette a város esélyegyenlőségi tervét, melyet csütörtökön vitat meg a közgyűlés. A terv célja, hogy a fogyatékkal élők, roma emberek és nők számára megteremtődjön az esélyegyenlőség a társadalmi élet minden területén. A terv egyik kiemelt témája az akadálymentesítés, melynek határidejét 2010. január 1-ben határozta meg az önkormányzat.
– A közintézmények, az új építésű utak, járdák, illetve a tömegközlekedési eszközök előreláthatóan 2010-re lesznek a fogyatékkal élők számára is használhatók – mondta el a programmal kapcsolatban Kalmár István alpolgármester, majd kiemelte, az akadálymentesítés üteme nagyban függ a rendelkezésre álló forrásoktól, illetve a pályázatok sikerességétől. – Több száz millió forintba kerül a közintézményekben az akadálymentes közlekedés kialakítása, ehhez az önkormányzati saját erőn kívül uniós és állami pénzek lehívása szükséges.
A jövőben számítani lehet a roma származásúak felzárkóztatására irányuló program beindulására. Sopronban jelenleg 113 roma él. Az esélyegyenlőségi terv számukra az iskolázottságot, foglalkoztatottságot elősegítő, létbiztonságot erősítő, kirekesztettséget csökkentő támogató programot határoz meg. A hátrányos helyzetű nők diszkriminációjának megszüntetését is megfogalmazza az elkészült program.
A női esélyegyenlőség érdekében a jövőben speciális foglalkoztatottsági programok indulnak a városban.
Fejlesztik a gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatásokat, illetve az esélyegyenlőségi tervvel az önkormányzat az anyák munkahelyi biztonságának javítását is célul tűzte ki. – Utóbbi célok megvalósítása szintén függ egyes uniós pályázatok sikerétől – mondta el az alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom