Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Esélyt a Mikulásnak

Egyedülálló fogyatékosügyi fesztivált és figyelemfelkeltő köztéri Mikulás-akciót szervez az Ability Park. A december 1. és 8. között megrendezett fesztivál kulturális és családi programokkal hívja fel a figyelmet a fogyatékos emberek foglalkoztatásának jelentőségére.
A Mikulás-akcióban az esélyegyenlőségi törvényt betartó intézményeket megjutalmazzák, a szabálytalankodók pedig virgácsot kapnak.

Az Esélyt a Mikulásnak elnevezésű fesztivál kulturális programjait három helyszínen -Instant, Alternatív Kulturális Közösségek Uniója, Ability Park - rendezik meg. Az érdeklődők akadálymentesített koncertet láthatnak a Misztrál együttessel, de lesz siketkocsma, jelnyelvi karaoke, jelnyelvi színház, adventi kirakodóvásár fogyatékosok által készített termékekből és családi Mikulás-nap az Ability Parkban. Az országban egyedülálló, értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház előadására is el lehet majd látogatni.

A fesztivál része az a köztéri Mikulás-akció, melynek során kerekes-székes, vak és siket Mikulások egyetemista krampuszok társaságában járják a belváros köztereit és az állami, valamint az üzleti szféra közszolgáltatást nyújtó intézményeit. Megjutalmazzák az esélyegyenlőségi törvényt betartó és a fogyatékosok integrációját segítő intézményeket. A jogszabályokat be nem tartó szervezetek számára pedig figyelmeztető virgácsokat és a jogkövető magatartást elősegítő információkat osztanak ki.

A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a fogyatékos művészeket és művészeti csoportokat, valamint hogy népszerűsítse az Esély Foglalkoztatási Szövetség és tagszervezeteinek munkáját.

A programokról bővebben tájékozódni a www.abilitypark.hu/eselyt-a-mikulasnak-fesztival internetes oldalon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan gázolta el a helyszínelő rendőrt

Helyszínelő rendőrt gázolt egy ittas autós Komáromban. Az eset még hétfőn délután történt de csak… Tovább olvasom