Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Eső áztatta az idei majálist

Május elseje és az eső Sopronban elválaszthatatlan. A hétvégi lucskos, szomorkás idő sem szegte az emberek kedvét, hogy részt vegyenek a majálison.
A négy napig tartó esőzés és a sár ellenére is több ezren látogattak ki a kempingbe a munka ünnepén. Igaz, tegnap délutánra már kisütött a nap, így minden adott volt, hogy jól érezzék magukat a majális résztvevői.
– Már hagyományosnak mondható, hogy május elsején a kis unokámmal kilátogatunk a Lövér kempingbe – mondja a soproni Kantó Ildikó. – A mostani majálisokat is ugyanúgy élvezem, mint az évtizedekkel ezelőttieket. A kicsit hűvösebb időjárás és a nagy sár sem szegi kedvünket, hogy jól érezzük magunkat.
Miközben a három és fél éves Kis Teodórával elindul a ringlispíl, Kantó Ildikóval rövid számolásba kezdünk: mire is elég itt a kempingben ötezer forint? – Ha csak azt veszem, hogy egy-egy menet átlagosan négyszáz forintba kerül, s a kisgyermekek többször is felülnek, s hozzájön még az ajándék, már kétezer forintnál tartunk. A munka ünnepéhez sör és virsli is jár, no ez egy háromtagú családnál újabb 1500 forint. Hát, hamar el lehet költeni azt az ötezrest. De ez a nap erre van szánva, úgyhogy nem hiszem, hogy éppen most kellene takarékoskodni.
Bécsből érkezett meglátogatni soproni rokonait Nagy Károly, aki minden évben kimegy a majálisra. – A feleségemmel, valamint a kis unokámmal, Holba Krisztiánnal nagyon élvezzük a programokat, s örülünk hogy végre elállt az eső – mondja, miközben a kis Krisztiánnal kiszáll az egyik játék vasútból. – Ausztriában is hasonló módon ünneplik a május elsejét. Ha esik, ha fúj, mi mindenképpen kijöttünk volna, mert kíváncsiak voltunk, mi is van a kempingben, s nem utolsósorban jó együtt lenni a kis unokámmal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom