Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Esőben tüntetett a TMRSZ a Parlament és a Belügyminisztérium előtt

A többször eleredő esőben tüntetett a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) hétfőn a Parlament előtt; a demonstráció résztvevői elvonultak a Belügyminisztérium épülete előtt is, hogy megvédjék szerzett jogaikat.
Háromszáz és ötszáz közöttire tehető azok száma, akik az egésznapos tüntetésen részt vettek. A tárca épületétől visszatérő demonstrálóknak a rendezők egyike bejelentette: a TMRSZ főtitkárát a bíróság szabadlábra helyezte és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben, Szima Judit nem hagyhatja el Szekszárdot.

A nyomozást a TMRSZ működése kapcsán, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelték el. Múlt pénteken házkutatást tartottak a TMRSZ szekszárdi irodájában, majd Szekszárdon gyanúsítottként előállították a szakszervezet főtitkárát, akit kihallgattak, őrizetbe vettek, szombaton pedig Kaposvárra szállítottak. Szima Juditot lakhelyelhagyási tilalom mellett hétfőn szabadlábra helyezte a Kaposvári Városi Bíróság.

Olvasóink írták

  • 1. unknown 2011. június 07. 05:05
    „Nagy igazság:

    "Az indítvánnyal kapcsolatban Lázár János korábban azt hangsúlyozta: az az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, tűzoltókra, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik, "bányászokra, vegyészekre, zenészekre nem". Mint mondta, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására, akik hozzájárulhatnának az ország biztonságához. A Fidesz frakcióvezetője közölte: céljuk, hogy az alkotmány tegye lehetővé, hogy a nyugdíjas, de korhatár alatti rendészeti dolgozók visszatérjenek a munkaerőpiacra, és az állam ajánljon nekik szolgálatot azért a pénzért cserébe, amit jelenleg kapnak. Elmondta továbbá: azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat."

    Szerintem még így is elfogadható megoldást ajánlott fel nekik a tárgyaló partner: oké, kapják meg tovább is a kivívott nyugdíjszerű ellátás összeget akár más néven, de adózzanak utána (a lényeget tekintve mindegy, hogy bruttó, vagy nettó 16 vagy 20 százalék jövedelemadóval) és aki nem akar tovább dolgozni menjen isten hírével. Ha máshol elhelyezkedik kereső, de be nem jelentett foglalkozásban, akkor vonnák meg tőlük a juttatást. Ha bejelentett módon dolgoznak tovább bárhol, akkor az ott keresett bérrel így összevont bruttó kereset után adóznának. Ha volna egy kis eszük megállhatnának néhány percre átgondolni a dolgot, mert ezzel sem járnának rosszul, kevéssé irritálnák a más foglalkozásúakat, akik kénytelenek 62-65 éves korukig dolgozni a nyugdíjukig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonattal ütközött egy autó Csepreg és Acsád között

Egy 31 éves nő halt meg abban az autóban, amely vonattal ütközött egy fénysorompóval ellátott vasúti… Tovább olvasom