Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Esti fény hívogat

Fényben úszik esténként Ágfalva katolikus temploma, köszönhetően annak a felajánlásnak, aminek jóvoltából díszvilágítást kapott a község szélén álló templom és a vele szemben lévő Baracsi-emlékmű.
– Néhány hete még nem gondolhattuk, hogy pünkösd ünnepét beárnyékolja a Móron történt kegyetlenség – mondta bevezetőjében péntek este Wágner Géza, Ágfalva polgármestere a díszvilágítás ünnepélyes átadásán, a dr. Rédly Elemér városplébános által celebrált misét követően. S miközben a résztvevők néma főhajtással emlékeztek az áldozatokra, a millenniumi zászlóanya fekete szalagot kötött Ágfalva lobogójára.
Wágner Géza avató beszédében köszönetet mondott a Németh Villamosság Kft.-nek. A díszkivilágítás ugyanis a cég jóvoltából született meg. Régi terv volt ugyan a községben, hogy éjszakai fényt kap a településre bevezető út mentén álló, s az 1921 augusztusában hősi halált halt Baracsi László emlékére állíttatott emlékmű, ám megfelelő pályázati forrás hiányában húzódott a megvalósítás. A Németh Villamosság azonban ingyen felszerelte a lámpákat, sőt, az út másik oldalán álló katolikus templom is díszvilágítást kapott. (Ágfalva önkormányzata tervezi, hogy hamarosan az evangélikus templom is éjszakai fényt kap.)
A község polgármetere felolvasta azt a kormányrendeletet is, ami a népszavazás emlékére emlékművet adományoz a „ hűséges ” községeknek, majd az Ágfalvának is járó díszoklevél egy példányát a katolikus egyháznak, illetve dr. Rédly Elemérnek ajándékozta. A városplébános miközben megáldotta a díszvilágítást kapott emlékművet, utalt a móri tragédiára is, kijelentve: „ hogy ne legyen bűn a világban, először nekünk kell a jóságból példát adnunk ” .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a Széchenyi-terv?

A rendelkezésre álló keretek lekötése miatt a Gazdasági Minisztérium (GM) május 21-i hatállyal… Tovább olvasom