Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Eszközöket vásárolt a mentőalapítvány

Az idei és a tavalyi évben több mint egymillió forintot költött eszközbeszerzésre az Együtt az életért, Sopronért Mentőalapítvány, melyet a soproni mentőállomás fejlesztéséért hoztak létre. Az alapítvány az állampolgárok adójának felajánlott egy százalékából, illetve más támogatásokból vásárolta meg a mentéstechnikai eszközöket.
– Mindhárom gépkocsiba vásároltunk egy-egy speciális végtagrögzítő-készletet, amely segítségével könnyen rögzíthető a töréses sérülés – mondta el a Kisalföldnek Lükő Péter, az alapítvány beszerzésekért felelős kuratóriumi tagja.

– Ezenkívül vettünk egy korszerű, számítógépes programmal felszerelt oktató bábut, mely nemcsak elsősegély-oktatáshoz szükséges, de a napi gyakorlással a soproni mentők is szinten tarthatják az újraélesztési készségüket. Ez a bábu a program segítségével kiértékeli és elemzi az újraélesztés során végrehajtott tevékenységet, így az évenként egyszer esedékes, vizsgával végződő továbbképzésen is hasznát vehetjük. Vásároltunk továbbá egy lélegeztető ballont, illetve más korszerű eszközöket a légutak biztosításához.
Lükő Péter azt is elmondta, terveik szerint a következő beszerzés során megvásárolhatnak az esetkocsiba egy nagy értékű lélegeztetőgépet is, mely körülbelül 2–2,5 millió forintba kerül.
Bízva a Sopronban és környékén élők további támogatásában, az alapítvány az 18535978-1-08 adószámon és a 11634007-07049400-

34000003 bankszámlaszámon várja a segíteni szándékozók felajánlásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrővizsgálat

Az Erzsébet-kórház emlőszűrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szűrővizsgálatra várja… Tovább olvasom