Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti Habarovszkban erősek a kínaiakkal szembeni indulatok. A városban a gyerekek ideiglenes elszállítását fontolgatják, a balkonokon jégtömbökben tartalékolják az ivóvizet.
A Nyezaviszimaja Gazeta szerdai számában beszámolt két internetes oldal (a moigorod.ru és a khabarovsk.ru egyes honlapjai) bezárásáról, amit habarovszki megfigyelők a kínai bevándorlókkal való leszámolást sürgető, közösségüket sértegető szövegek megjelenésével magyaráztak.

A közelgő benzolfolt olyan etnoszociális robbanás detonátorává válhat, amelyben az őslakosságnak a szomszédok gazdasági terjeszkedésével, a helyi kereskedelemben szerzett túlsúlyával való elégedetlensége tör felszínre - latolgatta a lap, hírt adva arról is, hogy a városban a gyerekek ideiglenes elszállítását fontolgatják, a balkonokon jégtömbökben tartalékolják az ivóvizet és az artézi kutakat fegyveres őrizet alá kellett venni.

A hatóságok minden erővel iparkodnak elejét venni a pániknak a Habarovszki területen december 11-én esedékes regionális parlamenti választások előtt - tette hozzá a Nyezaviszimaja Gazeta helyi tévériporterekre hivatkozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi vásár és illemhely

Miért nincs nyitva este hat után a nyilvános lemenős WC? Vasárnap este sokan keresték.… Tovább olvasom