Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

eto-stadion: egyelőre marad a konténerváros

A keleti lelátó alapozása befejeződött, a hónap végén vagy december elején kezdődhet el a tribün szerkezetének felépítése a győri ETO-stadion rekonstrukciós munkálatai során.

labdarúgás

Idén januárban a játékoskijáró felőli lelátó bontási munkálataival, később az öltözőépület átalakításával kezdődött el a győri stadion felújítása. Az első ütem, vagyis az új lelátórész, valamint az öltözőépület és a futballkollégium befejezését júniusban 2005 végére ígérték a szakemberek. Nos, úgy fest, ezt a határidőt nem sikerül tartani, Kovács Péter, a rekonstrukció projektvezetője szerint elképzelhető, hogy csak a jövő év közepére készül el a tervezett beruházás első fázisa.
„ Augusztusban három hétig folyamatosan esett az eső, majd a csapadék megszűnése után két hetet kellett várni a talaj kiszáradásáig, ami természetesen megnehezítette, hátráltatta az alapozási munkálatokat. Mára ez teljesen elkészült, tíz méter mélységben kellett építkezni, több ezer köbméter beton került a megújuló épületbe. Hamarosan, november második vagy december első felében egy sokkal látványosabb munka, az úgynevezett fej-, vagyis a kiszolgálóépület és a kollégium gépészeti berendezéseinek telepítése, illetve a lelátó szerkezeti elemeinek felépítése kezdődik el.”
Egyelőre tehát nincs más megoldás, a klub továbbra is a már megszokott konténerekben „üzemel”. A projektvezető hozzátette, a késés ellenére sem mondtak le róla, hogy a beruházás első üteme jövő év közepén véget érjen. Emlékeztetőül, júliusban még arról volt szó: a 3,8 milliárdos beruházást legkésőbb az év végéig be kell fejezni. A rekonstrukció munkálatai ezt követően folytatódnak.
„ Természetesen a csúszás befolyásolhatja a rekonstrukció első fázisának határidejét, de célunk, hogy most már tartsuk a módosított időpontot, vagyis a következő év közepére befejezzük az első lépcsőt. Külföldről már beszereztük a lehető legmodernebb gépészeti berendezéseket, amiket a stadionba szántunk. Ezek beszerzésére így már nem kell több energiát fordítanunk, csak be kell építtetni ezeket. Ebben pedig, mint ahogy arra már a tervezői, anyagbeszállítói munkálatokban is akadt példa, számítunk a helyi érdekeltségű szakemberek, vállalkozások szakértelmére, segítségére is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai program

Valamennyi mérkőzés 20.45 órakor kezdődik. Tovább olvasom