Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

ETO HC: a fradi ellen gondokkal

Vasárnap 18 órakor a Győri ETO HC a Ferencváros csapatát látja vendégül az ob I-ben. Egy szponzor visszalépése miatt veszélybe került a felnőttcsapat jövője.

Jégkorong

Vasárnap este hat órakor folytatja bajsnoki szereplését a Győri ETO HC. Ágh Tibor együttese a Ferencváros gárdáját fogadja a bajnokság középszakaszában. A közelmúltban egyébként veszélybe került a csapat további bajnoki szereplése. Mint ismeretes, már a szezon előtt is csak hajszálon múlt, hogy a felnőttcsapat nem lépett vissza az indulástól, ám a szponzorok ígérete és a szövetség segítsége révén nemcsak nevezett a csapat az ob I-re, de a körülményekhet képest még erősítésre is futotta a klub erejéből.
A csapat szakmai irányításávál a nagy tapasztalattal bíró szlovákiai Ágh Tibort bízta meg a vezetőség, s több szlovák játékost is igazoltak a győriek. Ennek köszönhetően sikerült a korábbi esztendőkben megszokottól eltérően szorosabb eredményeket elérni a jóval nagyobb játékerőt képviselő csapatokkal szemben. Az elmúlt hetekben azonban az eddig elvégzett munka kis híján hiábavalóvá vált.
Méhes Tibor, a klub menedzsere arról számolt be, hogy egy szponzor elállt a támogatástól, így csak komoly áldozat árán sikerült biztosítani a folytatás lehetőségét: „Sajnos ez kétmillió forint mínuszt jelent, amit csak úgy tudtunk pótolni, hogy két játékostól megváltunk. Veresről és Cabelkáról nem szakmai okok miatt mondtunk le, hanem azért mert ők jártak a legmesszebbről, így értelemszerűen ők kerültek nekünk a legtöbbe. Felmerült egyébként az is, hogy visszalépünk, de ezt a többi szponzor miatt végül nem tettük meg. A magunk részéről szakmailag és anyagilag is minden célnak megfeleltünk, mert a csapat egyre jobb állapotba került, míg a klubnak egy fillér tartozása sincs.”
A gondok ellenére a csapat természetesen szeretne mindent megtenni, hogy vasárnap legyőzze riválisát. Az összecsapás pikantériája, hogy a Fraditól megvált 140-szeres válogatott Dobos Tamás győri színekben lép pályára, s mindent elkövet annak érdekében, hogy bizonyítson volt csapatának.
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy pénz hiányában hogyan sikerült mégis igazolni a győrieknek. Ezt Méhes Tibor a következőkkel indokolta: „Dobos csupán a benzinköltség megtérítését kéri. Egyértelmű, hogy a Budapest és Győr közötti összeg a töredéke annak, amit a Nyitráról jövő két szlováknak hetente kifizettünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lazítás házilag

Sokan úgy gondolják, a szépségápolás a különböző szalonokban, wellness központokban képzelhető csak… Tovább olvasom