Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

EU: közös siker a magyar deficiteljárás megszűnése

A cél kimozdítani minden országot, az EU egészét a válságból - mondta az EB budapesti képviseletének vezetője.
Nagy siker, de közös siker, hogy az Európai Bizottság szerdán javaslatot tett a magyarországi túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére - mondta Szűcs Tamás, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője csütörtökön.

A képviseletvezető egy budapesti sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy nincs értelme olyan beállításban vizsgálni a szerdai bejelentést, hogy Brüsszelnek vagy a magyar kormánynak volt-e sikere.

Szűcs Tamács az Európai Bizottság által megfogalmazott országspecifikus javaslatokkal kapcsolatosan elmondta: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy közös tevékenységről van szó, és az ajánlások betartása elsősorban az adott tagállamnak, másodsorban pedig az EU egészének használ. A cél kimozdítani minden országot, az EU egészét a válságból - tette hozzá.

Tapasztaljuk, hogy ha ezeket az ajánlásokat követik, akkor érzékelhető eredmények jelentkeznek, ez talán a balti országokban látható a legjobban - mondta.

Az ajánlások ügyében az eddigieknél sokkal intenzívebb egyeztetés volt a tagállamokkal, így három szakértői, államtitkári szintű találkozó is volt Brüsszelben.

Szűcs Tamács elmondta: az idei országspecifikus ajánlásoknak az a különleges jelentőségük, hogy a 2014-20-as költségvetési keret előkészítése zajlik jelenleg. Az új szabályok értelmében az ajánlásokhoz kell igazítani a tagállami prioritásokat.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2013. május 31. 09:53
    „Beleavatkozik az EU a magyar választási kampányba! Minek kellett épp most kiengedni Magyarországot a túlzott deficit eljárásból? Miért nem vártak jövő nyárig? Mi ez ha nem beavatkozás? Az európa parlamenti képviselőink miért nem tettek meg mindent, hogy ez ne fordulhasson elő??? Miért nem folytatják tovább Orbán lejáratását? Konrád György és társai nincsenek elegen! Kevés a klubbrádió és az ATV!
    http://nepszava.com/2013/05/velemeny/bartus-laszlo-erik-a-barack.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Monitoring eljárás indulhat Magyarország ellen

Az Európa Tanács akkor indít monitoring eljárást, ha kételyei támadnak a jogállamiság maradéktalan… Tovább olvasom