Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Euro2012: mindenki biztos a győzelemben

Labdarúgás Munkatársunktól A jövő héten esedékes végső prezentáció ismertetőjén mind a horvát, mind a magyar fél kinyilvánította, hogy a közös pályázattól győzelmet vár Cardiffban, ahol jövő szerdán jelölik ki a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínét.
„ Biztos vagyok benne, hogy megkapjuk a rendezési jogot. Ezt arra alapozom, hogy valamennyi korábbi prezentáción jelen voltam és mindegyiken mi szerepeltünk a legjobban. Amikor mi ezeroldalas anyaggal érkeztünk, akkor riválisaink füzetecskéket mutogattak. Nem lehetnek méltó ellenfeleink – mondta Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke. – Ha nem nyerünk, az Európa problémája, mi akkor sem haragszunk majd senkire, nem érezhetünk bosszúságot, csak legfeljebb keserqséget, hiszen mindent megtettünk.”
Magyar részről Lamperth Mónika sportért is felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter biztosította támogatásáról a pályázati bizottságot, egyúttal bejelentette, szerdán a kormány úgy döntött, a korábban megszavazott 200 millió mellett további 200 millió forintot biztosít a Sport 21 utánpótlásprogramra.
„ Egy élsportoló akkor mehet nyugodt lelkiismerettel versenyre, ha legjobban felkészült a megméretésre. Mi most így mehetünk Cardiffba. Ha nem is nyerünk, ez a pályázat akkor is Magyarország és Horvátország jó hírét harsogta, s már ez is eredmény” – mondta a tárcavezető, majd hozzátette:
Puskás Öcsi álma teljesülne, ha 2012-ben, születésének 85. évfordulóján a róla elnevezett, addigra megújuló stadionban rendeznék az Európa-

bajnokság döntőjét.
Szüksége volna a labdarúgás mellett az országnak is az EB-re, mivel ez új cél, és perspektívát kínálna mindenkinek. Az emberek büszkék lehetnének valamire, emelt fővel járhatnának az utcán” – mondta Kisteleki István MLSZ-elnök.
Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság hazai vezetője ezt követően a félórásra tervezett prezentációt mutatta be, de csak nagy vonalakban, mert nem szeretné, hogy a riválisok ötletet merítsenek az anyagból.
„ Az egész ország összefogott. Olaszország nagyhatalom futballban, világbajnokok. Azonban a versenyt, remélem, az nyeri, aki a pályázati kiírásban a legjobban szerepelt. Arról álmodok, hogy nyerünk” – mondta végezetül Gyárfás.
Az UEFA jövő szerdán jelenti be Cardiffban, hogy a magyar–horvát és a lengyel–ukrán közös pályázat, valamint Olaszország közül melyik nyerte el a 2012-es rendezés jogát.
Az eseményen Győrt Tarsoly Csaba, az ETO FC tulajdonosa, Klement Tibor, az ETO ügyvezetője, valamint Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség elnöke képviselte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördögi futball az Old Traffordon

labdarúgás Tovább olvasom