Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Európa-nap

Győr. A megyeszékhely készül a szavazásra. A Széchenyi István Egyetemen és az egyetemi sportcsarnokban holnap látványos és érdekes programok várják az érdeklődőket. Kovács László külügyminiszter is beszédet mond délután és fellép a Princess együttes. A belépés természetesen minden programra díjtalan.

A délelőtti programok között 9-től 14 óráig előadások és egy érdekesnek ígérkező EU IQ vetélkedő szerepel. „Külföldi szemmel látva Magyarországot” a címe a tematikus előadásoknak, melyek az EU-integráció egyetemet érintő kérdéseiről szólnak.
Az „Európa-gondolat” pedig már az EU-ismeretekre alapozó IQ műveltségi vetélkedőt takarja. Ezen utóbbi programnak – akárcsak a szituációs játékoknak, szórakoztató műsoroknak – a rendezvénysátor ad majd otthont.
Az ismeretterjesztő előadásokra (14.20-tól 17 óráig) is várják a nagyközönséget a szervezők.
Témák: Az európai 1 célövezeti program tapasztalatai Burgenlandban. (Az előadás német nyelvű, de magyar tolmáccsal hallgatható. Előadó: magister Georg Schachinger, a Regional-management Burgenland GmbH ügyvezető igazgatója.) Az EU strukturális politikáinak tapasztalatai; Magyarország ezekből fakadó csatlakozás utáni feladatai. (Előadó: prof. dr. Szilágyi István, Veszprémi Egyetem, tanszékvezető egyetemi tanár.)
A Széchenyi István Egyetem

Európai Tanulmányi Központjának uniós tájékoztatója. (Előadó: dr. Milassin László, a Széchenyi István Egyetem ETK-vezetője.) Helyszín: egyetem, VIP-terem. Délután programok 16-tól 19.30 óráig: Princess-koncert, külügyminiszteri beszéd, majd a Transfolk együttes koncertje népek zenéjéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fapadon repülhetünk Európába

A légi fuvaroztatók között megkezdődött az árháború a magyar utasok kegyeiért – az idei… Tovább olvasom