Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Európa a kapuk előtt

Kétnapos, a kis- és középvállalkozások versenyképességét növelő roadshow kezdődött el tegnap Szegeden, a Novotelben Európa ante portas címmel.
A kis- és középvállalkozásokat kívánja információkkal ellátni, valamint a regionális befektetéseket szeretné ösztönözni, helyzetbe hozni az a rendezvénysorozat, amely Európa ante portas, Európa a kapuk előtt címmel indult útjára. Az ország hét régióközpontja közül Szeged a második állomás, a tegnap kezdődött és ma folytatódó előadásokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM), a Nemzeti fejlesztési Hivatal éppúgy támogatja, mint az ITD Hungary, hogy csak néhányat soroljunk fel a segítők közül. Göllner András, a szervező ANNAX International vezérigazgatója szerint először ülnek egy asztalhoz a kormánypártok és az ellenzék prominensei, a nemzetközi diplomáciai képviseletek, s a vállalkozók.

Botka László, Szeged polgármestere a tegnapi megnyitón azt hangsúlyozta, míg a város számára eddig hátrányt jelentett földrajzi fekvése, a jövőben ugyanezen adottságok felértékelődnek. Fontos tehát, hogy az élénkülő gazdaság régi és új szereplői átfogó gazdasági programot kaphassanak. Zeiler Júlia, a GKM főtanácsosa elmondta, az EU strukturális alapjai három év alatt 43 milliárd forinttal segítik a kis- és középvállalkozásokat. A minisztériumhoz az első pályázatokat február 16-ától lehet beadni, ezek között öt kifejezetten a kicsiknek szól.

A résztvevő potenciális befektetők és érdeklődők az első napon a szegedi logisztikai és a szentesi élelmiszer-biztonsági központról hallottak tájékoztatót, majd a Medikémiát és a mórahalmi ipari parkot tekintették meg. Ma többek között a biopolisz projektet mutatják be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom