Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Európában népszerűek az online játékok

Idén januárban közel hatmillió európai látogatott meg internetes játékkal foglalkozó oldalakat, derült ki a Nielsen/Netratings felmérésébõl. A legtöbb játékos férfi, és ez várhatóan nem is fog megváltozni.
Az összes játékmûfaj nagy népszerűségnek örvend: a kártyajátékok, a többszereplõs játéktermi játékok és a bonyolult szerepjátékok - például az EverQuest - egyaránt sok látogatót vonzanak.

Idén januárban közel hatmillió európai látogatott meg internetes játékkal foglalkozó oldalakat, derült ki a Nielsen/Netratings felmérésébõl. Az összes játékmûfaj nagy népszerûségnek örvend: a kártyajátékok, a többszereplõs játéktermi játékok és a bonyolult szerepjátékok egyaránt sok látogatót vonzanak.

A felmérés szerint Németországban és Franciaországban keresik fel a legtöbben az online játékot kínáló oldalakat, de még a dobogó harmadik fokán álló Hollandiában is többen játszanak az interneten, mint az Egyesült Államokban.

Idén körülbelül kétszer többen játszanak az interneten, mint egy évvel ezelõtt. Tom Ewing, a Nielsen/Netratings elemzõje szerint az egész játékszektor megerõsödése annak köszönhetõ, hogy jelenleg megvásárolható játékkonzolok erõsen támogatják a szélessávú elérést és az online játékot. A Microsoft Xbox Live hamarosan várható európai premierje szintén népszerûsíteni fogja az online játékot.

Ewing szerint a szélessávú kapcsolatok elterjedése nagy hatással van a játékpiacra, ugyanis az online játékok kitûnõen ki tudják használni ezeket a nagysebességû kapcsolatokat.

Az online játékok terjedése jó hír a mobilgyártók számára is, hiszen õk leginkább a Java-alapú játékokkal tudják rávenni a fogyasztókat egy színes kijelzõs készülék megvásárlására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légi biztonság: a Malév rossz helyezést kapott

A német AERO International légiközlekedési szaklap elkészítette a hatvanhat legnagyobb légitársaság… Tovább olvasom