Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Európai Nagycsaládos Konferencia Győrött

Madrid és Lisszabon után a soron következő Európai Nagycsaládos Konferencia helyszínéül Győrt választották. Az első két ilyen tanácskozást egynapos rendezvényként jegyezték. A mostani, július 20-ától kezdődő program hosszabb lesz és teljes családok részvételére számítanak a szervezők.

A rendezvény fővédnöke José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke, társfővédnöke pedig Sólyom László magyar köztársasági elnök. A szervezőmunkából Szabó György, a győri Família Nagycsaládosok Egyesületének elnöke is kiveszi a részét. Meghívására két család 15 tagja Csíksomlyótól Győrig zarándoklat formájában teszi meg a kilométereket családoktól családokig. A zarándoklat célja: meggyőzni a Kárpát-medencében mindenkit arról, hogy a magyarság fennmaradásának záloga, ha a szülők több gyermeket vállalnak.
A július 20-án kezdődő kongresszus három munkanapján délelőttönként többféle témában neves hazai és külföldi szakemberek tartanak előadást. Délután és este szabadidős program várja a résztvevőket Győrben és Pannonhalmán, a legkisebbekre külön is gondolnak. A győri tanácskozáson várhatóan a csíkszeredai és a nyárádszeredai nagycsaládos egyesület képviselői is részt vesznek. (A zarándoklat résztvevőinek útjához támogatásokat várnak az OTP Bank Rt. 11773463-00115702-es számlaszámán.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom