Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Európai politikusok gratuláltak Bajnai megválasztásához

Angela Merkel német kancellár gratuláló táviratában a két ország partnerségét és a további jó együttműködés fontosságát hangsúlyozta.
Bajnai Gordon miniszterelnök keddi kinevezése óta Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, Luxemburg miniszterelnöke, Nicolas Sarkozy francia elnök, José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök, Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke, illetve Thomas Mirow, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke is gratulált a magyar kormányfő megválasztásához - derül ki a Kormányszóvivői Iroda szombati közleményéből.

Angela Merkel német kancellár gratuláló táviratában a két ország partnerségét és a további jó együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Jean-Claude Juncker, Luxemburg miniszterelnöke levelében meggyőződését fejezte ki, hogy a két ország tovább tudja fejleszteni kétoldalú együttműködését. Nicolas Sarkozy francia elnök a két ország közötti stratégiai partnerség és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta. José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök a gratuláció mellett jelezte, hogy a spanyol kormány készen áll tovább erősíteni és elmélyíteni a két ország közötti kapcsolatokat. Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök is szívélyes gratulációját fejezte ki az új kormányfő megválasztása kapcsán.

José Manuel Barroso csütörtökön küldött üdvözlő üzenetében rámutatott, hogy Bajnai Gordon kritikus időben vette át Magyarország kormányzását. Az Európai Bizottság elnöke kifejtette: Magyarországnak - az unió többi országához hasonlóan - gyorsan kell cselekednie, hogy megküzdjön a nemzetközi gazdasági válság okozta nehézségekkel. A Bizottság elnöke ugyanakkor jelezte: kész együttműködni az új miniszterelnökkel a közös európai tervek sikeres teljesítésének érdekében, és sok sikert kívánt Bajnai Gordon munkájához.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke gratuláló levelében ugyancsak arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány óriási kihívásokkal néz szembe, hiszen egyszerre kell kezelnie a válság gazdaságra és az emberek életére gyakorolt hatásait, illetve strukturális reformokba kell kezdenie, hogy talpra állítsa a gazdaságot. Thomas Mirow ugyanakkor hangsúlyozta: az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank támogatni fogja Magyarország erőfeszítéseit, hogy újra növekedési pályára álljon a magyar gazdaság.

Olvasóink írták

 • 9. rozator 2009. április 18. 20:53
  „Ennyi hülyét!”
 • 8. Mignon 2009. április 18. 11:55
  „2."comet"-nak!
  Mar dolgozunk rajta!
  Aug. 19-ig van meg idö, az utazasig. Szia.
  :):)”
 • 7. achilleus 2009. április 18. 11:44
  „6. hozzászólás sós 2009.04.18. 11:29
  Amit meg visszakapunk, arról maguknak gondoskodnak az olyan Ficsor Ádám által vezetett szocialista maffiák, mint a LEADER-programra rátelepedők vagy a Regionális Fejlesztési tanácsokban tevékenykedő gazemberek. Persze Ficsor érdemei elismeréseképpen "vezetheti" (hahaha) a titkosszolgálatokat.”
 • 6. sós 2009. április 18. 11:29
  „Remélem minél hamarabb bekövetkezik,legalább nem lapátoljuk ezerrel a lecsót ezeknek a szarháziknak.Ha jól tudom mi vagyunk az egyik legnagyobb befizetők és töredékét sem kapjuk vissza.”
 • 5. achilleus 2009. április 18. 11:25
  „Ha az EU továbbra is barróózók, rasszmusszenek és hasonló véglények uniója lesz, borítékolható a szétesése.”
 • 4. sós 2009. április 18. 11:18
  „Ez porhintés!Minden ország előrehozott választásokat várt,nem azt hogy hajótöröttek vezessenek egy törött hajólapáttal ellátott hajót.Van képükön bőr a népakarattal szembeszállni.Megdöbbent a világ azon ami itt folyik ebben a csodás országban.Talán csak a tőke üdvözölte ezt a képmutató,bűnöző bandát.”
 • 3. Power 2009. április 18. 11:12
  „A szokásos diplomáciai üdvözlések. Barroso úr kifejthette volna, hogy az Európai Bizottság 2006 előtt miért nem foglalkozott kiemelten a magyar kormány nulla értékű munkájával. Ha a hallgatásuk helyett megtették volna, már nem itt tartanánk. Nem is hiszem el, hogy az Európai Unió tagja vagyunk.”
 • 2. comet 2009. április 18. 11:04
  „Barack Obama nevét nem láttam. Lehet, hogy őt zavarja Bajnai törvénytelen diktatórikus kinevezése, meg a tüntetések? Lehet hogy az angolokat is ez tartja vissza? Pedig érdekeltségeik vannak itt rendesen.
  És meglepő a Dán üdvözlet hiánya. Tán Rassmussen Barackra vár?
  Luxemburg egyértelmű. Sok milliárd euró pihen ott tőlünk.
  Angela Merkelen viszont csodálkozom. Láthatóan nagyon nincs képben, vagy csak egyszerűen számító.
  Mignonra nagy feladat vár, hogy felvilágolja.”
 • 1. achilleus 2009. április 18. 10:46
  „Protokolldumák.
  Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank pedig már bizonyított, amikor kiszállt a Hospinvestből. (Ennek a perverz bandának mintegy 17 milliárdnyi adóssága van, ebből több mint 1 milliárd már lejárt, összes tartaléka max 2 milliárd.) Mi adófizetők pedig köszönjük az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak, hogy hiteleivel, befolyásával ehhez a csődtömeghez asszisztált. Szemét banda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapestre csábítja az angolokat a Sun

Prágában ugyan több a szálláshely, a látnivaló és tisztább Budapesten mindezek ellenére jobb az… Tovább olvasom