Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Európai szocialista vezetőkkel ismertetné meg Wittner Mária szavait Simon Gábor

Budapest - Simon Gábor választmányi elnök azt javasolja, hogy az MSZP juttassa el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőinek a fideszes Wittner Mária csütörtöki parlamenti felszólalását; a politikus erről az MSZP-választmány szombati ülésének kezdetén beszélt.
Fontos, hogy az európai szocialisták is megtudják, "a Fidesz szép új világa hogyan gondolkodik azokról az emberekről, akik Magyarországon az elmúlt húsz évben fontos feladatot töltöttek be" - indokolta kezdeményezését a választmányi elnök, aki egyúttal azt követelte, hogy a Fidesz határolódjon el Wittner Mária szavaitól. (A kormánypárti képviselő csütörtökön az Országgyűlésben hóhérnak nevezte Horn Gyulát, majd úgy fogalmazott a volt miniszterelnökről: "már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni".)

A választmányi ülés kezdetén a testület tagjai dedikáltak egy helyesírási kézikönyvet, amelyet elküldenek Schmitt Pál köztársasági elnöknek. Simon Gábor pedig elhelyezte a tanácsterem falán a bekeretezett másolatát annak a vendégkönyvi bejegyzésnek, amelyet az államfő tavaly szeptemberben a hegyeshalmi Paprika csárdában hagyott: "Első álamfői látogatásom első álomásán".

Az ülés kezdetén lejátszottak egy videofelvételt, amelyben magyar és külföldi szocialista európai parlamenti képviselők kifogásolták Orbán Viktor március 15-ei beszédét. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: "nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban és 1990-ben, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk".

A választmány zárt ülésén ezután Tóbiás József frakcióigazgató számol be a szocialista képviselőcsoport munkájáról és terveiről, Bárándy Gergely pedig az alkotmányozásról tart előadást.

Olvasóink írták

 • 15. bánki 2011. március 28. 14:12
  „A demokrácia védelmében a :Bővebben: Simon Wiesenthal Center

  1977-ben, egy holokauszt emlékügynökség az ő tiszteletére a Simon Wiesenthal Center nevet vette fel. Legfőbb célja a holokauszt emlékezetének ápolása, valamint a tolerancia és a megértés elősegítése a civil társadalom erejének segítségével. E mellett figyeli és szemmel tartja a különböző neonáci csoportokat, csoportosulásokat, és segít felkutatni és kézre keríteni a még élő náci háborús bűnösöket. Ezek mellett a SWC tartja fenn a világ két Tolerancia Múzeumát, egyet Los Angelesben, (ahol a Központ is található) és egyet Jeruzsálemben.

  - mellett létre kellene hozni a Wittner Mária központot, és legalább egálba lenne a két szélsőséges ideológia.
  <moderálva>”
 • 14. cselac 2011. március 26. 22:09
  „Téged sem kell félteni, more.”
 • 13. smalltown 2011. március 26. 21:15
  „wittner nem eloszor bizonyitja, hogy egy primiti paraszt.”
 • 12. DMagóg 2011. március 26. 18:54
  „Ha, azok olyan nagyon rosszul csináltak mindent, akkor miért azokhoz viszonyítva akarjuk ezeket fényezni? Egy darabig azokra, majd nem is olyan soká ezekre mutogatunk. Mi ilyen egymásra mutogatók vagyunk, a világ meg rajtunk röhög. Semmit nem kívánok jobban, mint, hogy valaki sikeresen, közmegelégedésre csinálja! Egyre pesszimistább vagyok, bár a remény hal meg utoljára. Ezek bírálata nem azonos azok dicséretével! Ezt fel kellene már fogni! Mária néninek nincs szégyenkeznivalója, csak annak, aki képviselővé tette Őt! Nem minősítem, mert az Ő szintjére süllyednék. Nem szeretnék olyan mélyre süllyedni. Kívánom, ne jusson annak a sorsára, akinek a halálát kívánta.”
 • 11. cselac 2011. március 26. 18:12
  „Ezzel mit akarsz mondani??? Wittner Mária ´56-os halálra ítélt azt mondta, hogy Horn Gyula hóhér volt -Horn Gyula pedig ugye nem is titkolja, hogy pufajkás volt és Die Weltben meg is védte "társait". Megfordítanám, mert te általában ki akarod provokálni a támadási felületet: ezzel mit akarsz mondani? Hogy Horn Gyula esetleg pusztán szent hazája védelmében cselekedett, vagy pedig ´56 kapcsán ellenforradalomra célzol?”
 • 10. deszkás 2011. március 26. 17:40
  „CSELAC! Tegnap levették a cikket mikor azt kérdeztem most tőled is:én láthattam fényképet amelyen az ávós SORKATONA fejjel lefelé volt felakasztva az hogyan történhetett?”
 • 9. cselac 2011. március 26. 17:03
  „zehn, amit Horn Gyula tett, az nem tahóság??? Tisztában vagy vele, mit tett???”
 • 8. zero 2011. március 26. 15:41
  „2 es igazad van”
 • 7. zoltanszabo 2011. március 26. 15:17
  „De az is mérhetetlen "tahóság " amit a 2. igazságkereső ír !!!!
  Te hol élsz ????ennyire szűk látókörű nem lehetsz !!!!!!”
 • 6. zehn 2011. március 26. 14:45
  „Ez a nő nem komplett! Ez már nem politika,hanem -bár hölgy esetében nem szívesen mondok ilyet - mérhetetlen tahóság!”
 • 5. cselac 2011. március 26. 14:40
  „Ja, amúgy nyugodtan, Horn Gyula véleményét az említett időszakról már ismerhetik a nyugati országok vezetői a Die Weltből...”
 • 4. cselac 2011. március 26. 14:21
  „Miért, Wittner Mária mely szavát lehet megcáfolni? Egy ´56-os halálraítélt tapsoljon egy pufajkásnak? A zsidók még éltessék a Holokausztot, vagy mi?”
 • 3. spiler 2011. március 26. 14:11
  „szerintem csak egy vénasszony csújjogatása
  TALÁN MEG KELLENE VONNI A SZÓT AZ ILYEN EMBEREKTŐL--- Ő SEM KÜLÖNB....”
 • 2. igazságkereső 2011. március 26. 14:02
  „Nekem személy szerint nem sok közöm van Wittner Máriához, de amit Simon Gábor,Meseházy Attila, a háttérből Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferencről már nem is szólva, amit művelnek az felér egy súlyos mentális zavarral.Simon Gábor is tudatában van annak a 8 évnek az országromboló tevékenységnek amit műveltek, ezek után nem hogy nem szólalnék meg, hanem elsüllyednék szégyenemben! Apropó, tévedtem, mert ezek a szégyen fogalmát nem is ismerik,mert amit Gyurcsány Ferenc és társasága művelt az szabályos népkifosztás.Nyilván való az is, hogy amit az Ő segédletével a bankok műveltek 2008 őszétől a svájci frankot, mint valutát, vagy devizát nem is látott közönséges forinthitelekkel, az már a józan ész határát is túllépte."Svájci frank alapú"hitelek, ilyen megfogalmazás csak egy beteg elme szüleménye lehet,persze arra jó,hogy a bankárok zsebeit a megduplázott havi törlesztő részletekkel meg lehet ,meg lehetett tömni! Ennyi népellenes bűntettet valóban csak Szolzsenyicin megállapításával lehetett elkövetni.Mit is keresnek még ezek a politikai palettán, miért is tűri még el ezeket a férgeket a demokratikusan 2/3-al megválasztott új kormány?!!!”
 • 1. Hibiszkusz 2011. március 26. 13:59
  „Tisztelt Fideszesek!- ennél már sztem nincs lejjebb!!"Büszkék" lehetnek Vittner Mária képviselőtársukra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: az életfogytiglan is bekerülhet az alaptörvénybe

Az életfogytig tartó szabadságvesztés is bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Tovább olvasom