Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Európai vállalkozások tevékenységét szabályoznák

Az európai vállalkozások határon átnyúló tevékenységeinek megkönnyítésére vonatkozó javaslatot dolgoz ki az Európai Parlament a következő hónapokban.
A tervezet egy új jogi forma, pl. a német GmbH-modell alapján kialakítandó, ún. európai kft. bevezetését javasolja, amely különösen a kis- és középvállalkozások számára a különböző tagállamokban biztosítaná az azonos jogi keretet.

Az európai vállalkozások határon átnyúló tevékenységeinek megkönnyítésére vonatkozó javaslatot dolgoz ki az Európai Parlament a következő hónapokban. A tervezet egy új jogi forma, pl. a német GmbH-modell alapján kialakítandó, ún. európai kft. bevezetését javasolja, amely különösen a kis- és középvállalkozások számára a különböző tagállamokban biztosítaná az azonos jogi keretet.

Ez egyben a cégek működési költségeinek csökkentését is eredményezheti. Az Európai Parlament rapportőre, a német CDU-képviselő Klaus-Heiner Lehne a következő hónapokban dolgozza ki a konkrét javaslatot, amelyről az EP 2007 elején szavaz. Ebben az intézmény arra kívánja majd felszólítani az Európai Bizottságot, mint kizárólagos közösségi javaslattevő szervet, hogy dolgozzon ki konkrét jogalkotási tervezetet a kérdésről.

A jogi formulát a már létező, de a nagyobb vállalkozások számára kialakított ún. európai részvénytársaság (Societas Europae) mintájára dolgoznák ki. Az utóbbi adta lehetőséget eddig viszonylag kevés konszern használta ki, mivel az egyes tagállamoknak lehetőségük volt arra, hogy a szabályozást különböző módon ültessék át. Lehne szerint az európai kft.-ről szóló szabályozást már egységesen kellene alkalmazni a tagországokban. A harmonizációs igény mindenekelőtt a saját tőkére vonatkozó követelményeknél, illetve a felelősségi kérdésnél merül fel – véli a CDU képviselője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom