Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Év végére megszépülhet a belvárosi épület

Megkezdődött a soproni Hátsókapu utca 1. szám alatti épület felújítása. Így még ez év végéig eltűnhet a szégyenfolt a belváros bejáratánál.
A Hátsókapu utca 1. szám alatti épület sorsáról lapunk már több alkalommal beszámolt. Most úgy tűnik, sínre került a felújítás, eltűnhet a belváros egyik szégyenfoltja. – Még valamikor a kilencvenes évek elején készült el a ház építési engedélye – mondta el érdeklődésünkre Kuslits Tibor főépítész. – Formálisan tehát bármikor felújítható volt a ház, ez azonban mostanáig nem történt meg. Az épület hat éve a város egyik szégyenfoltja. Egyetlen fájdalmam az üggyel kapcsolatban, hogy a Várfal sétány – amelynek egyik vége az említett ház udvarán végződik – továbbra sem lesz átjárható, mindkét végéről nyitott.
Még 2004-ben adta el két osztrák magánszemély a GSA Multi Kft.-nek 142 millió forintért a házat, ami ekkor már csaknem hat esztendeje romlott-bomlott lakatlanul. Ablakai betörtek, a bejáratot lelakatolták, egy időben hajléktalanok laktak itt. A mielőbbi helyreállítás azért is örömteli, mert a belvárosba érkező turistákat lehangoló látvány fogadja.
„ Tudomásom szerint még ez év végére elkészülnek a Hátsókapu utcai lakások, ezzel megoldódik a belvárosi romos ingatlan kérdése.”
– A munkálatok már korábban megkezdődtek és jól haladnak – nyilatkozta Walter Dezső polgármester. Mint megtudtuk, a felújítás költsége 140 millió forint.
A részletekről szerettük volna megkérdezni a tulajdonos nevében eljáró soproni ingatlanirodát is, ám a cég vezetői egyelőre nem kívántak nyilatkozni újságunknak az átépítésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lány Finnországból

Fél évig egy finn lány dolgozik a győri Gyermekek Házában. A húszéves Anna Rautio régiónk első, az… Tovább olvasom