Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Eva: háromezren választották

Az egyéni és társas vállalkozások december 20-ig jelentkezhettek a 2003-tól bevezetendő egyszerűsített adóbevallásra, rövidített nevén az evára.
Hányan éltek a lehetőséggel, melyek az APEH gyors tapasztalatai? – kérdeztük Szentes Boldizsártól, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának igazgatóhelyettesétől.
A megyei igazgatóság az előzetes érdeklődés alapján arra számított, hogy mintegy kétezren választják majd az új adózási lehetőséget a szűkebben vett hazában.

December 20-ig 2364 bejelentőlap érkezett, s arra számítva, hogy a postára adott küldemény célba éréséhez még időre van szükség, s közbejöttek a karácsonyi ünnepnapok, mintegy háromezer egyéni és társas vállalkozó tér át várhatóan az új évtől az egyszerűsített adóbevallásra. Országosan december 20-ig mintegy 43 ezer bejelentkező lap érkezett meg a hivatalokhoz. Győr-Moson-Sopron megyében egyébként 31.500 egyéni és némi kerekítéssel 18.000 társas vállalkozás tevékenykedik.

Az egyszerűsített adóbevallásokra benyújtott jelentkező lapok feldolgozását folyamatosan végzik az APEH megyei igazgatóságának munkatársai. Átlagosan mintegy tizedében hibásak a bejelentkező lapok, s ezek benyújtóit határozatban keresi meg majd a hivatal.


Kapcsolódó cikkek >>
Evazáró évzáró
Az eváról dióhéjban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Démász nem vesz részt a békési szélerőmű-projektben

A Dél-magyarországi Áramszolgáltató (Démász) Rt. nem vesz részt a Békésben tervezett negyven… Tovább olvasom