Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Évadnyitó ülés a győri színházban

Négy új színésze és egy új rendezője van a Győri Nemzeti Színháznak – derült ki az évadnyitó ünnepségen.

Tizennyolc produkciót láthat az évadban a Győri Nemzeti Színház közönsége, ez összesen háromszáznegyven előadást jelent. A tegnapi évadnyitó ülésen Korcsmáros György, a színház igazgatója elmondta: a tavalyi 340 előadás során csaknem 113 ezer jegyet adtak el a pénztárnál, s ez azt jelenti, hogy egy-egy előadást 540-en láttak a 655 nézőt befogadó nagyteremben. A számokban mérhető közönségsikernek köszönhető, hogy az új évadban nem emelik a bérletek árát. A társulat egyébként öt új kollégával is gyarapodott.

A most kezdődő évadban Molnár Ferenc Hattyú című színműve lesz – Tordy Géza rendezésében – az egyik ütőkártyája a Győri Nemzeti Színháznak. A Bujtor István által rendezett Hyppolit, a lakájt október 8-án mutatják be, a Lear királyt pedig a régi-új tag, Ács János állítja színpadra. Az operák közül ezúttal Puccini Turandotját láthatja, hallhatja a közönség. Természetesen musicalből sem lesz hiány: a Footloose – Rongyláb című darabtól ismét nagy sikert vár a színház, de műsoron tartja a Miss Saigont és a Webber-estet is. A Kisfaludy Teremben Arthur Miller Pillantás a hídról, Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című drámáit láthatják a kamara-előadások kedvelői.

Nem szóltunk még a bérletes vendégekről, számuk meghaladja idén a tízezret. Ez valamivel sajnos kevesebb, mint az elmúlt évadban, s ennek Korcsmáros György szerint az egyetlen oka, hogy idén a színház nem számolhat a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóival. Az igazgató utalt rá: megérdemel egy szomorú tűnődést az, ha egy egyetemi városban az egyetemisták közül mindössze tízen vásárolnak színházi bérletet.

Öt új taggal – négy színésszel és egy rendezővel – bővült a társulat
létszáma. Megismerheti a győri közönség Parti Nórát, Mihályi Orsolyát, Nyári Darinkát és Crespo Rodrigót. Ács János, az ötvenhét éves rendező – aki már színpadra vitte Győrött többek között a „Szent Johannát" – Lear királlyal fog bemutatkozni. A közönség közvetlenül is találkozott vele, mivel a Mestert játszotta a Mester és Margaritában. Ez azonban egyedüli alkalom volt, állandó státusban már nem fog szerepelni a színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oázis a Rómer- házban

Oasis – „It’s a wonderful life” címmel mától vasárnapig regionális fesztivál… Tovább olvasom