Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Evezős Crtical Mass a Dunán

Eddig még nem látott, evezős felvonulást szervez jövő szombatra a Levegő Munkacsoport. A célja egyrészt a környezet védelmének népszerűsítése, másrészt pedig az, hogy ráirányítsák a figyelmet erre a sportra.
Az elmúlt évek alatt tömegrendezvénnyé fejlődött kerékpáros Critical Mass után a Levegő Munkacsoport megrendezi a Dunán az Evezős Critical Masst - mondta el a Független Hírügynökségnek Beliczay Erzsébet, a civil szervezet elnökhelyettese. A célja részben hasonló lenne a biciklis felvonulással, azaz a környezet védelmének kifejezése. De nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági, turisztikai kérdés is az evezés - hangsúlyozta Beliczay Erzsébet. A budapestiek ugyanis talán nem is tudják, hogy mennyi evezősklub működik a fővárosban. A Levegő Munkacsoport szerint ezt kellene jobban kihasználni, tulajdonképpen egy kitörési pont lehetne Budapestnek: a turisták nemcsak a várost nézhetnék meg, hanem közben sportolhatnának, evezhetnének is.

Az evezős felvonulás jövő szombaton - május 23-án - lesz a Budapesti Urbanisztikai Majális keretében. Az evezősök fél kettőkor gyülekeznek az újpesti öbölnél, majd fél háromkor csónakra szállnak és megkerülik a Margitszigetet. A különleges felvonuláshoz bárki csatlakozhat, de a csónakbérlésről egyelőre magának kell gondoskodnia - mondta Beliczay Erzsébet. Mivel ez az első Evezős Critical Mass, egyelőre a szervezők sem tudják megmondani, hogy várhatóan mennyien lesznek majd.

Az evezés, mint vízi sport népszerűsítése nem merül ki csupán a felvonulásban. Délutánra ugyanis egy kerekasztalbeszélgetést szervezett a Levegő Munkacsoport a témában. A megbeszélésre várják Szabó Imre környezetvédelmi minisztert, aki a Természetbarát Szövetség egyik vezetője is, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest, néhány vízparttal rendelkező kerület polgármesterét és sportvezetőket. Beliczay Erzsébet hozzáfűzte, hogy reményeik szerint hagyományt teremtenek ezzel az egyelőre rendhagyó felvonulással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben az ötödik bombagyáros

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton azt a férfit, akit korábban elfogott társaival együtt… Tovább olvasom