Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Evezősök: átvették

a kórház csónakházát

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tisztújító közgyűlésén Nagy Gábort választották meg elnöknek. Az egyesület egy év próbaidőre átvette a kórház csónakházának kezelését. Nemrégiben Velencében járt a Lajta-parti küldöttség.
Április végén ingyen vette át a csónakház kezelését a vízisport- egyesület. Az intézmény egyik feltétele az volt, hogy dolgozói bármikor igénybe vehessék a telep szolgáltatásait. Nagy Gábor egyesületi elnök szerint eddig kihasználatlan volt a csónakház, kevesen látogatták. Most tavasz óta egy felújításba kezdtek, kitakarították az épületet: egyelőre egy évre vehették kezelésükbe a telepet. A hivatalos megnyitó június elsején volt.

Érmek az evezőskupákról

– Nemrégiben tisztújító közgyűlést is tartottunk, ahol a vezetőség engem választott meg elnöknek – mondta Nagy Gábor.

– Evezőseink a csónakháznál tartják edzéseiket: idén csak március végén tudtuk elkezdeni a tréningeket, ráadásul az árvíz is nehezítette a helyzetünket. Első versenyünk Dunakilitin volt az az ergométeres viadal, ahol négy evezősklub indult: itt csapatunkból Dohovics Virág, Resch Gergő és Dohovics Regina lett első. Ezután májusban a Csepel-kupán vettünk részt, ahol egy bronzérmet szereztünk. A Győr-kupáról öt első helyet (Varga Bálint, Resch Gergő, Süly Balázs, Glaser Rebeka, Cseh Tamás) és összesen 22 érmet hoztunk el. Több nagy versenyre készülünk még: a velencei-tavi vidékbajnokságra, a Budapest-bajnokságra, az Óvár-kupára és a Tisza-kupára.

Velencében a Vogalongán

Azonban mindegyik közül is kiemelkedik a szegedi országos bajnokság, ez a legfontosabb megmérettetésünk. Az augusztusi Óvár-kupát harmadszor rendezzük meg, ahol nemcsak az evezősöket, de rengeteg sportágat mutatnak be a közönségnek a szervezők. A napokban értünk haza az olaszországi Velencéből, az úgynevezett Vogalongáról, ahová 17 legjobb versenyzőnket vittük el. A fesztivál mellett egyben egy harminc kilométeres versenyt is tartottak, nagy élmény a gyerekeknek – mondta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom