Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Évkezdés az üzemekben

Január 2-án, az év első munkanapján az a cég számított kivételnek, amelyikben elkezdődött a termelés. Az új esztendő második hetében, hétfőn viszont kevés kivétellel mindenütt ott folytatták, ahol az óesztendőben abbahagyták a munkát.

Audi: a vízkereszt ünnep

Az Audi Hungaria Motor Kft.-nél december 20-án dolgoztak utoljára, a két ünnep között és a múlt héten csupán néhány mechanikus megmunkáló soron és berendezésen termeltek. A motorgyártó üzemekben tegnap kezdték el az évet, a járműgyártók viszont még egy napig pihenhettek. Németországban vízkereszt ünnep, s hozzájuk igazodva ma kezdik el az esztendőt.
A Pannon-Flax rt. 580 munkatársat foglalkoztat, közülük 110-et a lőrinci fonóban. A társaság az elmúlt éveknek megfelelő rendelésállománnyal kezdte az esztendőt.
A Philips kft. 3100 munkatársat foglalkoztat Győrött, a létszám mindig a rendeléshez igazodik. A cégnél tegnap kezdődött az esztendő, ám már a múlt héten, számítva a hétfői közlekedési nehézségekre, gondoskodtak róla, hogy legyen szerelendő anyag, így zavartalanul kezdődött a múlt esztendő.
A téti Sokoró Kft. több mint 1100 dolgozójának többségét a kábelüzem foglalkoztatja. Az

Audinak szállító kábelüzemben csak ma kezdik az évet, megrendelőjüknél ugyanis tegnap ünnep volt. A Sokoró gépgyártói, mintegy kétszázan, már dolgoztak.
A Rába rt. futóműgyárában a tegnap reggel 6 órai munkakezdéskor a dolgozók 5–6 százaléka még hiányzott, 8 órától viszont már a betegeket leszámítva mindenki a helyén volt. A társaság móri gyárába szerződéses járművek szállítják a dolgozókat.

Szőnyeggyári nyitány

A Soproni Szőnyeggyárban – a kéthetes ütemezett leállást követően – idén január 6-án kezdődött a munka – tudtuk meg Járfás Zoltán vezérigazgatótól. Az első napok leltározással telnek, ezt követően indul a termelés.
– Gyárunk száz munkatárssal lát az új év kihívásaihoz. Megrendelésállományunk jóvoltából optimistán nézhetünk a jövőbe – mondja Járfás Zoltán. – A január egyébként a szőnyeggyártószakma nemzetközi seregszemléjének időszaka is. Nem marad ki ebből a Soproni Szőnyeggyár sem: január közepén a hannoveri kiállításon és vásáron mutatjuk be legújabb kreációinkat, fejlesztéseinket.

Lövőn derűlátóak

– Tekintettel megnövekvő feladatainkra, a Roto Elzett Certa Vasalatgyártó és Kereskedelmi Kft. lövői gyárában már január 2-án megindítottuk a termelést – tájékoztatott Pintér János vezérigazgató. – Már decemberben megteremtettük a januári termelés feltételeit, és kooperációs partnereinkkel is egyeztettünk. A kezdés a síkos utak miatt nem volt zavartalan: bejáró dolgozóink számára az ónos eső nehézzé tette a közlekedést, sokan elkéstek a munkából. Ami pedig a 2003-as esztendőt illeti, derűlátóak lehetünk: az eddigi évek fejlődéséhez hasonlóan, idén 20 százalékos mennyiségi növekedést szeretnénk elérni. Vevőinknek a kiszállítások hétfőn már meg is kezdődtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaméleon iMac az Apple-től

Az Apple sajátos szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi és… Tovább olvasom