Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Évszakok konyhája

A közelmúltban jelent meg Williams–Sonoma Évszakok konyhája című könyve a Geopen Könyvkiadó Kft. kiadásában. A képekkel gazdagon illusztrált kötet számos konyhai ötletet és gasztronómiai különlegességet kínál.
A könyv bevezető oldalai részletesen bemutatják, hogy mely évszakban mely hozzávaló a legfinomabb, és hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű, legízletesebb darabokat. Lépésről lépésre követhetjük az ételek elkészítését, és végül pazar fotók szemléltetik az egyes évszakokra jellemző zöldség- és gyümölcskínálatot.

Az év bármely időszakát, bármely napját ünnepivé varázsolhatjuk, ha a természet gazdag tárházából könnyen elkészíthető, finom ételekkel lepjük meg családunkat vagy vendégeinket. Olyan tavaszi különlegességekkel például, mint a borsókrémleves citromos tejszínnel, a sült báránycomb mentaszósszal, az erdeigomba- ragu és a fehércsokoládé-hab eperrel; vagy olyan nyári kedvencekkel, mint a hosszúmetélt sárga paradicsommal és morzsával, a kardhalszelet mangóval és csípős avokádómártással, a csípős grillezett kukorica vagy a szedres baracktorta.

Aztán következnek az őszi finomságok, a tökleves pirított diós vajjal, az omlós lazac pikáns lencsével, a magvas piláf vörös áfonyával és fenyőmandulával, valamint a fejtetőre állított körtés mézeskalács; majd végül, de nem utolsósorban az olyan szívmelengető téli csodák, mint a rákleves, a koronás sertéssült sült almával, a homár mandarinos-snidlinges vajjal és a puliszkapuding borban párolt téli gyümölcsökkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom