Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Extraszűzben a hamisítatlan varázslat

Az extraszűz olívaolajat hideg sajtolással nyerik, tele van telítetlen zsírsavakkal, amelyek megfelelő mennyiségben tartalmaznak antioxidáns vegyületeket.
Az emberi sejtekben az energiatermelő folyamat során természetes módon keletkeznek szabad gyökök, ezeket a sejtek saját antioxidánsaikkal hatástalanítják. Bizonyos helyzetekben azonban – stressz, betegség – a szabad gyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni.

Az extraszűz olívaolaj könnyen emészthető, serkenti az epeutak működését, és nem okoz telítettségérzést étkezés után, szemben azokkal a telített zsírsavakkal, amelyeket a vaj, a zsír vagy a húsok tartalmaznak. Az olívaolajjal készült ételek csökkentik a koleszterinszintet, mert az olaj olyan összetevőkből áll, amelyek védenek a daganatok, az érrendszeri megbetegedések, a gyulladásos betegségek és még az allergia ellen is. Luteintartalmuk miatt védik a szem retináját az öregedéssel járó elváltozásoktól, és a szemlencsét a hályogtól.

E-vitamin és A-provitamin-tartalmuk miatt jelentős bőrvédő hatásúak. Az olívaolajat sütemények készítéséhez is használják, a gyümölcsös ízűt vörös húsok, főtt tészták és zöldségek, míg a gyümölcsízűt főtt hal, saláták, cukrászsütemények készítéséhez. A legjobb, ha főzés után, frissen adjuk az ételhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angoltól beteg: ''francia-ajkú'' tigris

Arra kéri francia ajkú látogatóit egy nyugat-kanadai állatkert, hogy beszéljenek franciául Borishoz,… Tovább olvasom