Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Ez volt az első: drogper a Vatikánban

A Vatikán történetében első ízben kábítószerügyben zajlott eljárás és született ítélet az egyházi állam egyik alkalmazottja ellen.
Mint a La Repubblica címq olasz lap vasárnap beszámolt róla, a vádlott irodájában 87 gramm kokaint találtak, s emiatt felelősségre vonták. Az eljárás lebonyolítása egyáltalán nem volt egyszerq, mivel a világ legkisebb államában érvényes törvények még 1929-ben születtek, és azóta csak nagyon ritkán és akkor is csak csekély mértékben módosították, korszerqsítették őket. A kábítószer-birtoklásról, valamint a kábítószer-kereskedelemről például egyáltalán nincs is semmilyen jogszabály.
Többórás tanácskozás, vita, tárgyalás után a bíró mégis kimondta a verdiktet: négy hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, akinek egyébként nemcsak a nevét nem közölték, hanem azt sem, hogy mi a tisztsége (ha van egyáltalán), mi a munkaköre.
Az illető egyébként nem sokat töltött vatikáni őrizetben: néhány nappal az ítélet meghozatala után már ki is engedték a Vatikánból, mert kiderült, hogy más, a Vatikánon kívüli vétségek miatt egy olasz bíróság is „várja”. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfiak – anyaszerepben

Anyák napja alkalmából rendhagyó módon nem azokról emlékezünk meg, akik életet adtak nekünk, és akik… Tovább olvasom