Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Ezek a kegyelet koszorúi

„ A húsvéti ünnepek alatt a nádorvárosi köztemetőben váratlan meglepetés érte a temetőlátogatót, különösen a VII. parcellában. Ott ugyanis egyes sírokon karácsonyt vagy halottak napját idéző, elszáradt fenyőtoboz koszorút látott, rajta fehér szalaggal és azon a rejtélyes felirattal: »Tisztelettel – Kommunális Szolgáltató Kft.« A jelenségre érdeklődéssel várja a város közvéleménye a magyarázatot. Ezzel a meglehetősen disszonáns ötlettel ugyan mit akart a temető üzemeltetője elérni? Ezzel az értékelhetetlen gesztussal kívánja leplezni mögöttes szándékát, a temető lassú, de biztos megszüntetését? Nem lenne az ott nyugvók iránt nagyobb tisztelet, ha a temetőt színvonalasan gondoznák? Nem kellett volna a roncskoszorúkra kiadott pénzen inkább a helyi és országos lapokban a hozzátartozók figyelmét a sírmeghosszabbításra felhívni? Nem kellett volna a »kegyeleti aktusra« a temetőlátogatókat felkészíteni? Egyáltalán, nem lehetne az ebben a temetőben eltemetetteket békében hagyni? Sok győri polgár helyett és nevében:

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás előtt nem ismeretlen a levélíró, sűrűn akad dolguk egymással.
– A hölgy vagy leveleket írogat, vagy éppen aláírásokat gyűjt vélt sérelmeinek igazolására. Ha egyik nem jön be neki, akkor a másik módszert választja. A Kisalföldhöz eljuttatott levélben leírtak megdöbbentenek, mert nincs igazságtartalmuk – kezdte lapunk érdeklődésére adott válaszát Kovács Barnabás.
Az igazgató elmondta, a társaság kegyeleti okból úgy döntött, hogy a nádorvárosi köztemető VII-es, részlegesen lezárt parcellájában a húsvéti ünnepek előtt rendbe teszi azokat a sírokat, amiket rég nem gondoznak, a sírhelyeket nem váltották meg, mert kihaltak a hozzátartozók. Összesen 86 ilyen síremléket, sírhelyet újítottak meg, mohátlanították, lemosták őket.
– Az ezekben a sírokban nyugvó elődeink iránti tiszteletből tettük mindezt, s az ünnepre tekintettel fenyőtoboz koszorút is csináltattunk. Az azokon lévő szalagok festésében a társaság több dolgozója vett részt, hogy időben a sírokra tudjuk helyezni a koszorúkat. Nem értem, hogy ezzel miért sértettük meg a város polgárait. Különösen nem értem, hogy ezt a tettünket miért minősíti becsmérlőnek, becsületében sértőnek, gyalázónak a levélíró. Mindezt – s a halottak napi készletből visszamaradt silány koszorúkra vonatkozó megállapítását – a tevékenységet lelkiismerettel végző munkatársaim nevében kikérem magunknak – hangsúlyozta Kovács Barnabás.
Az ügyvezető még hozzátette: bízik benne, hogy a gyakori levélváltások ellenére sikerül megőrizni a nádorvárosi köztemetőben nyugvók békéjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom