Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Ezer ajánlószelvény is elég lesz a jelöltséghez

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem ezerötszáz, hanem csak ezer ajánlószelvényt kell majd összegyűjteni ahhoz, hogy valaki egyéni képviselőjelölt lehessen a parlamenti választáson.
Az Országgyűlés az emberi jogi bizottság erre vonatkozó módosító javaslatát hétfőn fogadta el.

Nem támogatták viszont a képviselők azokat a módosító indítványokat, amelyek lehetővé tették volna, hogy ne csak listára, hanem egyéni jelöltekre is szavazhassanak a határon túli magyarok. Így - ahogyan azt eredetileg is javasolta a kormányoldal - csak egy szavazatuk lesz a határon túl élő magyar állampolgároknak a 2014-es parlamenti választáson.

A parlament elé Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke és a nemzeti összetartozás bizottsága is terjesztett olyan javaslatot, amely létrehozta volna a külhoni egyéni választókerületet.

A képviselők - név szerinti szavazással - elutasították az LMP és a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás azon javaslatát is, amellyel terveik szerint megduplázták volna a női képviselők arányát a parlamentben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a 14 alatti gyerekek éjszakai felügyeletére kötelezik a szülőket

A családvédelmi törvényben rögzítik: a szülők kötelessége gondoskodni kiskorú gyermekük felügyeletéről, ha az éjszaka közterületen vagy szórakozóhelyen tartózkodik. Tovább olvasom